İlk 3'te Kayseri yok!

Ülkemizde sağlık konusunda hastalara acil durumları kolayca aşabilmek adına kan stoğu oldukça önemli. Türkiye'de en fazla bağışı yapan iller arasında ilk 3 belirlendi bu liste de Kayseri yok. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İlk 3'te Kayseri yok!

Ülkemizde sağlık konusunda hastalara acil durumları kolayca aşabilmek adına kan stoğunun fazla olması oldukça önem taşıyor. Yaş ve kilo şartı ile kan vermeye müsait vatandaşlarımız kan vererek bağışta bulunabiliyorlar. Hemen hemen her ilin merkez bölgelerinde Kızılay çadırları bulunuyor. Bu çadırlarda kolay ve hijyenik koşullarda kan bağışı yapılıyor.
Bu konuda yetkili devlet kurumu Türk Kızılay’ı da insanlara kan vermenin önemini anlatıyor.
Kan bağışıyla yardım bekleyen hastalara el uzatmış olurken vücudumuzun sağlığı içinde kan vermek önemli. Türk Kızılayı’nın açıkladığı listede en çok bağış 20 yaş grubundan geldi. Nüfusuna oranla en fazla kan bağışı yapan iller Isparta, Gaziantep ve Erzincan oldu. İlk’te Kayseri’nin olmaması dikkat çekti.
İlk 3'te Kayseri yok!
Kan bağışında bulunmanın yararları nelerdir?
Kan bağışında bulunmak kişinin kan hücrelerinin yenilenmesine olanak sağlamaktadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kan vermenin stresi azaltmak, duygu durumunun stabilizasyonu, baş ağrısını azaltmak, fiziksel sağlığa katkıda bulunmak gibi faydaları da vardır.