İlk buluşmada kadınların soracağı sorular güncellendi!

Türkiye'nin gündeminde neredeyse her gün kadın cinayetleri yer alıyor. Sosyal medya platformunda gündemden düşmeyen konuda, iki yayıncı 'Malasef şaka değil' başlığı ile kadınların ilk buluşmada sorması gereken soruların güncellendiğine değindi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

İlk buluşmada kadınların soracağı sorular güncellendi!

Türkiye'nin gündeminde kadın cinayetleri yer alıyorken, sosyal medya platformunda iki kullanıcı 'İlk buluşmada sorulması gereken soruları' tam liste olarak yayınladı.

Türkiye son aylarda kadına şiddetin günden güne boyut aşarak devam etmesi ile sarsılıyor. Siyasi, ekonomik, toplumsal süreçler kadın erkek eşitsizliğini daha ön plana çıkarırken, kadına şiddet hem görünür hem de görünür olmayan şekilde devam ediyor.

Bununla birlikte kız çocuklarının öldürülmesi, cinsel istismarları da maalesef gündemden düşmüyor. Şiddetin içinde çeteler, aileler, eşler bazen de eşlerin ailesi yer alabiliyor. Şiddetin bu kadar boyut atladığı bu dönemde yeni bir ilişkiye başlayacak kişiler oldukça stresli günler geçiriyor. Bu dönemde psikolojik baskı hisseden gençler yeni biriyle tanışmaktan korkuyor. Uzmanlar da bu süreçte yeni tanışma sürecinde olanların karşısındaki kişiyi iyi anlaması ve iyi tanıması gerektiğini vurguluyor.

İlk buluşmada kadınların sorması gereken sorular tam liste

Sosyal medya kanalından 'hikayedenadamlar' adlı kullanıcı yayınladığı son videosunda 'Maalesef şaka değil' başlığı ile kadınların ilk buluşmada sorması gereken soruları yayınladı. Listede yer alan sorular şöyle;

  1. 'Evli misin?' sorusunu yöneltin, gerekirse teyit edin.
  2. Adli sicil kaydı isteyin. Sanki iş yerine veriyormuş gibi karşıdan bir adli sicil kaydı istemeniz gerekmektedir.  
  3. Borcu yoktur bilgisini isteyin. e-Devlet'ten risk merkezi raporunun çıktısını isteyin. Ayrıca sadece para konusunda borç değil, gönül borcu var mı gönlü birinde kaldı mı? sorularını da yöneltin.
  4. Mümkünse ortak bir tanıdığınız olduğu kişilerle iletişime geçin. Eğer böyle bir tanıdığınız yoksa, referans mektubu talep edin.