İlk derslerini şehitlikte işlediler

Kayseri'de bir okulun öğrencileri, 2015-2016 yılı eğitim ve öğretim yılının ilk dersini Kartal Şehitliği'nde işledi.

İlk derslerini şehitlikte işlediler

Kayseri Genç Sultan Koleji 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’na Kartal Şehitliğinde düzenlenen ‘İlk Dersimiz Şehitlik’ etkinliğiyle giriş yaptı. Genç Sultan Koleji Koordinatör Okul Müdürü Mustafa Şen ilk öğrenilmesi gereken dersin vatan sevgisi olduğunun altını çizerek “ Okulumuz Eğitim Ve Öğretim Yılına ‘İlk dersimiz Şehitlik’ programı çerçevesinde Kartal şehitliğinde başladı. Çocuklarımıza vatan sevgisini, bayrak sevgisini, ülke sevgisini aşılamak için, bu vatanın kolay elde edilmediğini bilmeleri ve ona göre çalışmaları için ‘İlk Dersimiz Şehitlik’ programını yaptık ve ilk dersimize burada başladık. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza güveniyoruz ve onları en iyi şekilde yetiştireceğiz” dedi.

Programa katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir şehit aileleri ve gazilerin geçmişten günümüze bedel ödediğini vurgulayarak “ Ecdadımız bu toprakları, bu coğrafyayı bize vatan olarak bırakabilmek için yüzbinlerce şehit verdi. Yüzbinlerce gazi verdi. Vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bizlerde Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği olarak kimimiz evladını, kimimiz babasını, kimimiz eşini şehit verdi. Biz gaziler olarak kimimiz elimizi, kimimiz ayağımızı bu vatana kurban verdik. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için gerektiğinde de canımızı feda etmeye hazırız” ifadesini kullandı.

Gençlerin kalplerine bu yaşlardan itibaren vatan sevgisini aşılamak gerektiğini belirten Özdemir “Gençler sizler bizlerin geleceğisiniz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak bir bedel ödedik. Sizlerin de de bu vatanımız bu milletimiz için, ezanımız ve bayrağımız Türkiyemiz için teknolojide, bilimde, sanayide bu vatanımızı en üst seviyeye getireceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.