İllerin İsim Kökenleri Açıklandı! – Bakın Kayseri'nin İsim Kökeni Neresi Çıktı?

İllerin isim kökenleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, yeni bir köken haritası sosyal medya platformlarında gündem oldu. Ortaya çıkan yeni haritaya göre bakın Kayseri'nin isim kökeni neresi çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İllerin İsim Kökenleri Açıklandı! – Bakın Kayseri'nin İsim Kökeni Neresi Çıktı?

İllerin isim kökenleri ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sosyal medya platformlarında yayınlanan isim haritası gündem oldu. Ortaya çıkan yeni haritada Kayseri’nin isim kökeni şaşırttı. 

Binlerce yıllık Anadolu Toprakları, sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Anadolu toprakları medeniyetlere ev sahipliği yaparken aynı zamanda kültür ve farklı dilleri de harmanlamıştır. Arapça’dan Farça’ya, Osmanlıca’dan Ermenice’ye kadar birçok dil birbiriyle harmanlanmıştır. 

Kayseri’nin ilk ismi birçok araştırma ve kaynaklardan alınan bilgiye göre Mazaka olarak bilinmektedir. Romalılar şehri işgal ettiğinde ‘İmparatorun Şehri’ anlamına gelen Caesarea ismini vermiştir. Zamanla bu isim Kayseri’ye evrilmiştir.
Yayınlanan yeni isim kökenleri arasında Kayseri’nin isim kökeninin geldiği yer şaşırttı. Yayınlanan listede; Ermenice, Gürcüce, Bulgarca, Türkçe, Süryanice, Anadolu dilleri, Yunanca, Arapça, Farsça ve bilinmiyor kategorisi yer aldı.

İllerin İsim Kökenleri Açıklandı! – Bakın Kayseri'nin İsim Kökeni Neresi Çıktı?

Kayseri’nin Mazaka isminin Roma dönemine kadar devam ettiği Araplarca Kaysariya ismine dönüştüğü, Türklerin Anadolu’yu fethettikten sonra şehire Kayseriye ismi verilmiş, Cumhuriyet döneminde Kayseri şeklini almıştır. 
Roma döneminde Kaisera adını aldığını bilinmesine rağmen haritada isim kökenin Yunanca olduğu belirtildi. Birçok kullanıcı yorumlarda haritanın hatalı olduğunu dile getirdi. Bir vatandaş, ‘Ermeni olsa anlardık da Yunan nerden çıktı?’ yorumunda bulundu.