İmam hatip liseleri tehdit ediliyor!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, medya, dijitalleşme ve din etkileşiminin imam hatip liselerinin varlık nedeni için oluşturduğu tehditlere dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

İmam hatip liseleri tehdit ediliyor!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın bu hafta kaleme aldığı köşe yazısında imam hatip liselerinin dijitalleşmeden ne anladığı sorusuna yanıt verdi. Aydın dijitalleşmenin söz konusu liselerin varlık nedeni için oluşturduğu tehditleri bir bir sıraladı.

Aydın, imam hatip liselerinin medya ve dijital ile ilişkisinin, alanında teknik veya profesyonel doğasından öteye taşınması gerektiğini savundu. Telefon tablet gibi kitle iletişim araçlarından hutbe okumak, vaaz vermek, din eğitiminde bu araçları kullanmak, yine bu araçları kullanarak içerik üretmenin önemli olduğunu vurgulayan Aydın, ''Ama tüm sosyal kurumlar kadar dinin dönüşümünde de önemli bir değerlendirme ölçütü olan medyayı anlamak daha başat bir tartışma alanı içinde.'' ifadelerini kullandı.

İmam hatip liseleri tehdit ediliyor!

İmam hatip lisesi öğrencilerini inanç, ahlak, erdem iyilik gibi anahtar kelimelerle kodlamanın stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Aydın, medya, dijitalleşme ve din etkileşiminin imam hatip liselerinin varlık nedeni için oluşturduğu tehditleri sıraladı.

Nedenlerini 5 maddede anlatan Prof. Dr. Hakan Aydın'ın yazısını okumak için tıklayın...