IMEI kopyalama tarih oluyor!

Yurtdışından getirilen telefonlara kayıt ücreti ödememek adına yapılan IMEI kopyalama işlemi tarih oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

IMEI kopyalama tarih oluyor!

Yurtdışından getirilen telefonlara kayıt ücreti ödememek adına yapılan IMEI kopyalama işlemi yapılacak olan yeni düzenleme ile tarihe karışacak.

Yurtdışından alınan cep telefonlarında IMEI kaydını yaptırmadan bir yıl boyunca kullanma imkanı sunan yöntemler geçerliliğini yitiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte IMEI kopyalama işlemi yapılan telefonlar tek tek kapatılacak. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yürürlüğe giren yeni kanunla, sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılma süresini yedi yıldan bir yıla indirilmişti. Bu değişiklikle birlikte, IMEI kopyalama yöntemini kullanan vatandaşlar zor durumda kaldı. Bu durumda kalan vatandaşlar telefoncuların garanti verdiğini iddia ederek mağdur edildiklerini iddia ediyor. Vatandaşlar daha uygun fiyatı IMEI kayıt yaptırabilecekken bu ücretin artmasıyla birlikte IMEI kopyalama işlemi yapan vatandaşlar bu süreçte ne yapacaklarını bilmediklerini ifade ediyorlar.

IMEI kopyalama tarih oluyor!

IMEI kayıt ücreti ne kadar?

Yurtdışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti de artış göstermeye devam ediyor. 2025 yılı itibarıyla bu ücretin 45.953 TL olması beklenirken, yurtdışı çıkış harcının da 720 TL’ye yükselebileceği belirtiliyor. IMEI kayıt ücreti 31.692 TL olarak işlem görüyor.