İncesu festivali hazırlanıyor

16-17 Eylül'de gerçekleştirilecek '27. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali' tanıtım programı İncesu Belediye Başkanı Mustafa ilmek tarafından düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

İncesu festivali hazırlanıyor

İlmek, 16-17 Eylül'de "27. Kültür Turizm ve Üzüm Festivali" düzenleyeceklerini belirterek; "16 Eylül Cuma saat 15.00 itibariyle festivalimizin açılışı var. Pekmez kaynatma etkinliği yapılacak, üzümün türevleri sergilenecek. Akşam da Kıraç konserimiz olacak. 17 Eylül Cumartesi akşamı da Zara konseri ile festivalimizi tamamlayacağız. Bütün hemşehrilerimizi festivale bekliyoruz" dedi.

 

Pandemi nedeniyle 2 yıldır geleneksel hale gelmiş üzüm festivalini gerçekleştiremediklerini belirten Başkan Mustafa İlmek, “Hem İncesu açısından hem Kayseri açısından daha nitelikli bir festival yapalım gayretiyle planlamamızı yaptık. Allah yüzümüzü kara çıkartmasın. Layıkıyla bitirme gayretindeyiz” dedi.

“Marina’nın mülkiyeti İncesu’ya geçiyor”

Başkan Mustafa İlmek, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler hakkında da bilgi vererek, “İncesu Marina eskiden atıl bir alandı. Hap kullanan, uyuşturucu kullanan insanların mekânı haline gelmişti. Buraya başladığımızda çok eleştiri aldım. Orayı ne yapacak? Niye orayı bir sürü para dökerek hayata geçiriyor dendiğinde biz bunlara kulak asmadık. Ve bugün gördüğünüz gibi Kayseri'nin en güzel mekanlarından biri haline dönüştü. Burası belediyemizin işletmesinde olan bir tesis. Her şeyden önce kar amacı gütmeden, dar gelirli vatandaşların da burada kahvaltı yapabileceği, yemek yiyebileceği bir alan oluşturduk. Yaklaşık 60 kişiyi de istihdam ediyoruz burada. 3ayda yaklaşık bir milyon 600 bin TL'lik bir ciro gerçekleştirdik  İncesu Marina'da. Bununla beraber Vali Beyimizin gelmesinden sonra turizm atağına geçtik. Bizim göz bebeğimiz marina. Burası yer bakımından Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alan. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da sözü aldık. Artık Marina, İncesu Belediyesi'nde olacak” ifadelerinde bulundu.

 

İhtiyaç sahibi öğrencilerin taşınmasıyla alakalı problemleri çözdüğünü belirten Başkan İlmek, “İlk göreve başladığımızda bu konuya ilişkin çok soruşturma yedim. Israr ettim. Hala da ısrar ediyorum. İhtiyaç sahibi öğrencileri ücretsiz olarak taşımaya devam edeceğiz. Biz kar amacı gütmeden İncesu Belediyesi'ne ait bütün tesislerde kar amacı gütmeden sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyoruz” diye konuştu.

 

 Projelerini anlatmaya devam eden Başkan İlmek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Başkan mahallenizde projesi geliştirdik. Her hafta bir mahallemizde, bütün ekibimle beraber, bütün müdürlerimle beraber mahallelere gidiyoruz. Günlük 20, 25 bin adım atmak suretiyle mahallemizin her alanını bizzat geziyorum, ekibimle beraber. Türkiye'de tek olduğunu düşündüğüm bir projemizde

Hem hal Odası.  Cuma günleri İncesu’nun bütün mahallelerinde, pazar var. Cuma günü çarşı meydanında bir oda oluşturduk.  Hem Hal Odası adı altında bugüne kadar yaklaşık 2 aya yaklaştı. 2 binin üzerinde insanla görüşmüşüz orada. Bizim gayemiz memlekete hizmet edebilmek.”

 

“Turizm atağı devam ediyor”

Turizmde başlayan atağın daha da gelişerek devam edeceğini belirten İlmek, “Örenşehir Mahallemizde mozaikler bulundu. Kazıyı yapan arkeologların ifadesi ile Türkiye'de eşi benzeri olmayan, mozaikler bulundu. Bu sadece İncesu'nun değil, Kayseri'nin de tarihini değiştirecek bir husus. Buna ilişkin kurtarma kazıları devam etmektedir. Bununla beraber Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyemiz bütünlüğünü koruyan, neredeyse ender eserlerden bir tanesidir. Zaten festivalimizi de bu külliyenin kervansaray kısmında hem kışlak hem yazlık bölümünde gerçekleştireceğiz. gerçekleştireceğiz. Tabii ki muazzam bir kilisemiz var. Bu kilisemizin restorasyonu devam ediyor. Freskler çıktı. Usta eller deyince o yerlere inanılmaz görüntüler çıktı” dedi.  

 

İlmek, vatandaşla iç içe olmanın öneminden de bahsederek, “Ben bugün burada asfalt, parke anlatmıyorum. Söylediğimiz en önemli husus aslında eksikliğimiz. İstediğimiz toplumla iç içe, toplumla barışık belediyeleri tanzim etmek. Ben elimden gelen gayreti bu hususta göstermek suretiyle, vatandaşlarımızla iç içe hareket etme düsturuyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şimdi bazen vatandaş kızar. Bazen eleştirir, bazen ses perdesi de yükselir. Ama bunları dinlemezseniz, bunlara göğüs germezseniz seçimler yaklaştığında o insanların yanına gidemezsiniz. Gittiğinizde daha büyük problemlerle karşı karşıya kalırsınız. Onun için ben bunu 6 - 7 aydır yapıyorum.  Elimizden gelen gayretle ilçemize hizmet ediyoruz”  diye belirtti.

“İncesu OSB’nin Kayseri’nin parlayan yıldızı”

 

İncesu OSB’nin Kayseri’nin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan İlmek, “4,5 milyon metrekare bir genişleme aldık bakanlıktan. Bunun altyapısı yapılıyor. İnanılmaz bir talep var İncesu OSB'ye. Bunun sebeplerinden birisi şu:  Türkiye'de dört yüz civarında OSB var. Bunların yaklaşık 12 tanesinde doğrudan yükleme rampası var. Bunlardan biri de İncesu OSB'de olacak. Gümrük direkt İncesu OSB'nin meselesi değil. Ama bir gümrük oluşturduğumuzda, buradan kapatacak trene yükleyecek doğrudan gidecek. Onun için elverişli bir hale geldi. Elverişli genişlemeye müsait bir alan. Bunun için OSB bizim parlayan yıldızımızdır. Şu an 2 bin 800 kişi çalışıyor İncesu OSB'de. Yeni fabrikalar taşınmaya başladı” diye konuştu.

“İş beğenmezlik var”

İncesu’da işsizlik olmadığını, iş beğenmezlik olduğunu söyleyen Başkan ilmek konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“İşsizlik yok aslında, işsizlik olmamalı. Ama maalesef  iş beğenmemezlik var. Sıkıntımız o. Biz orada bir istihdam ofisi açtık.  Biz elemanları gönderiyoruz ama “Orası değil de şurası olsa. Şu bölümde değil de bu bölümde çalışsak” gibi birtakım istekler oluyor. Yoksa şu an İncesu'da çalışan her gence İncesu OSB'de iş var. İşsizlik diye bir problemimiz, iş diye bir problemimiz yok ama maalesef birtakım kesimde iş beğenmemezlik söz konusu.”

>>Dilek Bayram