İncirli Kek Tarifi – Pratik Kek Tarifi – Türk Mutfağı
Bugün İncirli kek tarifi ile harika bir lezzet turuna hazır olun. Adım adım rehberimizde, yumuşacık kekimizi nasıl başaracağını öğrenin. Pratik, bir o kadar da lezzetli olan bu tarife bayılacaksınız. İşte detaylar..
Pratik, bir o kadar da lezzetli İncirli Kek Tarifi ile karşınızdayız. İncirli kek, tatlı krizlerinize iyi gelecek, enfes bir lezzet. İster çay saati, ister özel günlerde misafirlerinize ikram etmek için yapabilirsiniz. İşte bu lezzetli keki yapmak için yapılması gerekenler ve adım adım tarife geçelim:
İncirli Kek Tarifi Malzemeler:
3 adet yumurta (Orta boy yumurta)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz kırığı
2.5 su bardağı un
İncirli Kek Nasıl Yapılır?
Fırını 180 dereceye hazırlayıp, bekleyin.
Kek kalıbınızın yerine, katı yağ ile bir fırça yardımıyla yağlayın.
İncirleri ılık suda 5-10 dakika bekletin, ardından sudan alıp kurulayın ve küçük küpler halinde saklayın.
Uygun bir çırpma kabında yumurtaları toz şeker ile iyice beyazlaşana kadar en az 5 dakika çırpın.
Sıvı yağı ve günlük ekleyin ve karışana kadar çırpın.
Böylece, un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek hamura ekleyin, sadece karışana kadar çırpmaya devam edin.
Ardından; un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek hamura ekleyelim, kısa bir süre daha, sadece karışana kadar çırpalım.
Son olarak, inciri ve ceviz ekleyin ve spatula ile iyece karıştırın.
Hazır olan hamuru kek kalıbına yerleştirelim.
Daha önce 180°C'lik ısınan fırında ortalama 40 dakika süreyle pişirelim, (Kürdan testi temiz çıkana kadar pişirmeye devam edelim).
Pişen keki, dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Türk mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere Afiyet olsun!