İngiltere Kayseri'ye yetişemedi!

Londra'nın 21 ilçesi dâhil olmak üzere İngiltere genelinde konut fiyatlarında yıllık artışlar yaşandı ancak Kayseri'de de benzer bir yükseliş söz konusu olsa da, İngiltere'deki fiyat artışları Kayseri'ye yetişemedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

İngiltere Kayseri'ye yetişemedi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere’de konut fiyatları, 12 aylık dönemde artış gösterirken, bu durum yatırımcılar ve alıcılar için önemli bir gelişme olarak kaydedildi. Ancak yaşanan bu artış Kayseri’de meydana gelen artışa yetişemedi. İngiltere daha ucuz kaldı.

İngiltere’de konut piyasası patladı

Daily Mail haber sitesinin yaptığı habere göre Londra'nın 21 ilçesi dahil olmak üzere İngiltere genelinde konut fiyatlarında yıllık artışlar yaşandığı görüldü. İngiltere'de konut fiyatlarının son bir yılda ortalama 8.000 sterlin arttığını ve Ağustos 2024'e kadar geçen 12 aylık dönemde fiyatların yüzde 2,8 oranında yükseldiği belirlendi.

Bir mülkün değeri 1 milyonu aştı

Temmuz ve Ağustos ayları arasında Birleşik Krallık'taki ortalama konut fiyatları, yüzde 1,5 veya yaklaşık 4.395 sterlin artış yaşandı. Ayrıca bu artışın üst üste sekiz aylık bir dönemde yaşandığı da dikkat çekti. Yani İngiltere’de ortalama bir mülkün değeri 293 bin sterlin olduğu ortaya koyuldu. ürk lirası karşılığına bakıldığında ise İngiltere'deki bir mülkün değeri 1 milyon 28 bin 790 lira 92 kuruş ediyor.

Kayseri’de mülkün değeri daha yüksek 

Kayseri’ye bakıldığında ise, Eylül 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konut fiyatlarının yüzde 33,16 oranında arttığı gözlemlendi. Endeksa’dan alınan verilere göre Kayseri’de aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2 milyon 460 bin 315 TL olarak belirlendi. Bu konutların ortalama büyüklüğü ise 165 metrekare civarında olduğu belirtildi. 

İngiltere ve Kayseri çok farklı yerler olsa da, Kayseri’nin son bir yılda yaşadığı yüzde 33,16’lık artış, İngiltere’deki ortalama artışla kıyaslandığında daha yüksek bir fiyatlandırma olduğu ortaya çıktı.