İnsan Hakları Kurulu'na 8 şikayet

Kayseri'de Valilik İnsan Hakları Kurulu'na 2015 yılında toplam 8 şikayet yapıldığı, bu şikayetlerde ise insan hakkı ihlaline rastlanmadığı tespit edildi.

İnsan Hakları Kurulu'na 8 şikayet

Geçtiğimiz günlerde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle Kayseri Valiliği'nden elde edilen bilgilere göre, 2015 yılı içerisinde Kayseri Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na Kayserili vatandaşlar tarafından toplam 8 şikayet yapıldığı bildirilirken, söz konusu şikayetlerin ise çalışma sorunları, sağlık hakkı ve çevre ile kamu konularından iletildiği ifade edildi. 

İNSAN HAKKI İHLALİNE RASTLANMADI 

Kurula gelen şikayetleri değerlendiren kurul üyeleri tarafından, söz konusu 8 şikayetten insan haklarına konu olacak kapsamda bir durumun olmadığı bildirilirken, Kayseri'de, kendilerine ulaştığı kadarıyla, insan hakları ihlalinin meydana gelmediğini duyurdu.

"İNSAN SADECE İNSAN OLDUĞU İÇİN HER HAKKA SAHİPTİR" 

Dünyada kölelik rejimlerini, savaşlar ve baskıları önlemek, bu durumlara karşı koymak adına milattan öncesine kadar dayanan insan hakları arayışları, uzun bir süreç sonunda ve büyük gayretler ile bugüne kadar ulaşmış, ancak halen dahi ideal düzeyde, tam bir insan hakları kurallarından ve uygulamalarından bahsetmek mümkün olmamıştır. Bir çok akademisyen ve düşünüre göre, aslında bir nihayeti olmadığı düşünülen ve insanın sadece insan olmasından doğan insan hakları, en son 'İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi' (The Universal Declaration of Human Rights) olarak 1948 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından benimsenmiştir. Buna göre, 'İnsan hakları, ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklardır. Bu hakları kullanmakta herkes eşittir. Tüm insanların hak ve saygınlık açısından eşit ve özgür olarak doğduğu anlayışına dayanır. Bu anlayış her bir bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme özgürlüğü sağlar. Bu özgürlükler başkalarının haklarına saygılı olmak ve bu hakları çiğnememe zorunluluğu ile dengelenmektedir. Bir başka deyişle, birçok hakkın yanında bir sorumluluk da bulunmaktadır. Ancak insan haklarının uygulama noktasında, şu an bile hemen hemen dünyanın bütün ülkelerinde aksamaların ve ihlallerin yaşandığı görülüyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ