İnsanlarda yağ bezesi neden oluşur?

Yağ bezesi, pek çok insanın karşılaştığı bir sorundur.Yağ bezeleri, vücutta herhangi bir soruna yol açmayan iyi huylu kistler şeklindedir. Peki yağ bezeleri neden oluşur?

İnsanlarda yağ bezesi neden oluşur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yağ Bezesi Nedir?
Yağ bezeleri lipom olarak adlandırılırlar. İyi huylu tümör olarak da bilinirler. Yağ bezeleri büyüyen yağlı kitlelerdir. Cilt ile altta yatan aks tabakasında yer alır ve yavaşça büyürler. İçerisinde biraz sertlik varken dışındaki deri yumuşaktır. Genel olarak yağ bezeleri zararsızdır ve ufak bir cerrahi operasyonla alınabilirler. Yağ bezesi, genellikle orta yaşlardan sonra görülür. Pek çok kişi hayatı boyunca yağ bezesi pterjium ile karşılaşır. Yağ bezeleri, derinin altında birikmiş yağ hücrelerinden dolayı oluşur. İyi huylu, yumuşak kistlerdir ve derinin altında yumuşak bir yumru şeklinde göze çarpar. Yumuşak yapıları sebebiyle üzerine bastırılan yağ bezelerin derinin altında hafifçe hareket eder. Tıptaki karşılığı lipom olan yağ bezesi, bezelye tanesi kadar olabileceği gibi birkaç santimetre civarında da olabilir.

İnsanlarda yağ bezesi neden oluşur?

Yağ Bezesi Neden Olur?

Yağ bezelerinin neden oluştuğu tam olarak belirlenememiştir. Çünkü her yaşta ve vücudun herhangi bir yerinde çıkarlar. Bundan dolayı da genel olarak ortaya çıkış nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
Genetik faktörler
Fiziksel travmalar
Obezite
Glikoz intoleransı
Karaciğer hastalığı…