İnstagram'a Yeni Özellikler Geliyor

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram sürekli kendini güncelliyor. Yeni özelliklerin geleceğini duyuran İnstagram'da bakın neler olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İnstagram'a Yeni Özellikler Geliyor

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram sürekli kendini güncelliyor. Yeni özelliklerin geleceğini duyuran İnstagram’da bakın neler olacak? Detaylar haberimizde...

Instagram, kullanıcılarına takip isteklerine neden girdiklerini belirtme imkanı tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Alessandro Paluzzi'nin keşfiyle ortaya çıkan bu özellikle, kullanıcılar karşı tarafa neden takip isteğinde bulunduklarını kısa bir not ile iletebilecekler. Instagram'ın kısa bir açıklamasına göre, bu özellik kişinin kim olduğunu ve takip isteğinin neden geldiğini anlamalarına yardımcı olacak.

İnstagram'a Yeni Özellikler Geliyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre, Instagram, belirli bir yaşın altındaki genç kullanıcılara yönelik yeni bir uyarı sistemini devreye sokuyor. Bu uyarı, genç kullanıcıların Reels bölümünde veya direkt mesaj kutularında 10 dakikadan fazla süre geçirmeleri durumunda uygulamayı kapatmalarını ve yatmalarını öneriyor. Uyarı, yerel saate göre sadece geç saatlerde görünecek ve gençlere özel hesaplarda kapatılmasına izin vermeyecek şekilde tasarlanacak.

Ayrıca, Instagram'ın başka yeni özellikler üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Alessandro Paluzzi'nin keşfettiğine göre, kullanıcılar yakında başkalarının profillerini hikayelerinde paylaşabilecekler. Bu özellik, profil sahiplerinin daha çarpıcı ve öne çıkan bir şekilde tanıtılmasını sağlayacak.

Instagram'ın Android tarafından test edilen bir diğer özellik ise kullanıcıların animasyonlu emojileri direkt mesajlarda paylaşmalarına olanak tanıyor. Bu özellik, yakın gelecekte tüm kullanıcılar için aktif hale getirilecek.

Bu gelişmelerin yanı sıra Instagram, spam önlemleri, canlı konum paylaşma özelliği gibi farklı alanlarda da iyileştirmeler ve yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Özellikle ‘Sen de ekle şablonları’ gibi kullanıcı etkileşimini artırmayı hedefleyen özellikler, Instagram'ın platformunu daha çeşitli ve etkileşimli hale getirme çabalarının bir parçası olacak.