İnstagram açıldı, bakın gençler Kayseri'de nerelere akın etti?

Türkiye genelinde kısıtlanan sosyal medya platformu Instagram'ın yeniden açılmasıyla birlikte gençler kafe ve restoranlara akın etti. Sebebine çok şaşıracaksınız. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde

İnstagram açıldı, bakın gençler Kayseri'de nerelere akın etti?

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de sosyal medya kullanımı her geçen gün artarken, her gün milyonlarca kişi sosyal medya platformlarına girip, gezdikleri şehirleri, yedikleri yemekleri, yaşadıkları olayları, buluştukları kafeleri paylaşıyor.
İnsanların hayatında önemli bir yer eden Instagram da bu platformların başında geliyor. Kullanıcılar, Instagram hesaplarına girip, story yani hikâye özelliği ile özel anlarını paylaşıyor.

Instagram’ın ülke genelinde geçtiğimiz günlerde kısıtlanmasının ardından gençler başta olmak üzere insanlar adeta stres altına girdi. 
Çoğunluğu lise ve üniversite öğrencisi olan yeni neslin, Instagram’ın kapatılmasından dolayı evden dahi çıkmadığı, hatta bazı kullanıcıların tatile gidip hikaye paylaşımı yapamayacakları için tatil planlarını erteledikleri dahi haberlere konu oldu.
Ayrıca gençlerin Instagram kapalıyken, kafe ve restoranlara da gitmediği, Instagram’ın açılmasıyla birlikte yeniden kafelere akın ettikleri ortaya çıktı. İnstagramı aktif bir şekilde kullanan sosyal medya kullanıcıları, yine kafe ve restoranlara giderek, story yani hikâye özelliği ile özel anlarını paylaşmaya devam ediyor.

Kayseri'de ikamet eden bir genç de "İnstagram'a gün içinde girmeyince kendimi bir boşlukta hissediyorum. Arkadaşlarımız hadi buluşup kafelere gidelim dediklerinde, İnstagram kapalı olduğu için gitmeyelim diyorum. Çok şükür tekrar açıldı ve yeniden arkadaşlarımızla buluşup, kafelere giderek, hem hikaye hem de stres atabileceğiz" diye konuştu.
Öte yandan internet sitelerine yönelik araştırmalarıyla bilinen Website Rating’in geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin Hindistan’dan sonra 153.6 milyonluk hesap sayısıyla Instagram’ı en çok kullanan ikinci ülke konumuna yerleştiğini duyurmuştu.