Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!

Yaklaşık 60 milyon kullanıcısı olan Instagram, BTK kararıyla erişime kapatıldı. VPN kullanarak platforma girebilenler ise eğlendiren yorumlarda bulundular. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!

Instagram’ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!
Yaklaşık 60 milyon kullanıcısı olan Instagram, BTK kararıyla erişime kapatıldı. VPN kullanarak platforma girebilenler ise hem güldüren hem eleştiren yorumlarda bulundular. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Sosyal medyanın gündemini oluşturan bu yasak, ekonomi ve ikili ilişkiler üzerinde geniş etki yaratıyor.

Kullanıcıların günlük hayatlarından kesitler paylaştığı, milyonlarca kişinin reels içerikleri izlediği ve 'influencer'ların geçim kaynağı olan Instagram, hükümet kararıyla kapatıldı.

Tahran'da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'ye ilişkin paylaşımların platformdan kaldırılmaması nedeniyle alınan erişim engeline ilişkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Kanuna uydukları anda Instagram açılır, kendilerini uyardık ama karşılık bulmadı’ dedi.

Ekonomik Etki ve Kamuoyu Tepkisi

Muhalefet partileri, kararın iptali için dava açarken Instagram'ın kapalı kalmasının e-ticarete de büyük zarar verdiği tahmin ediliyor.

VPN kullanarak platforma erişenler kararı eleştirirken, bazı kullanıcılar Twitter'ı (X) daha sık kullanmaya başladı.

Ünlü isimler de karara tepkilerini güldürürken düşündüren yorumlarla dile getirirlerken, Twitter'da konuya ilişkin esprili paylaşımlar dolaşıma girdi.

Ünlülerin Tepkileri

Haluk Levent

- Haluk Levent, Instagram yasağına ilişkin paylaşımında şunları kaydetti: ‘Bir arkadaş Instagram engellemesi konusunda bu twiti alıntılanıp 'ama sen de böyle twit attın. Şimdi İsrail’i mi destekliyorsun' diyor. Ne alakası var? İsrail'in zulmünü sosyal medya aracılığıyla duyuruyoruz. Çocuklara ulaşıyoruz buradan. Gençlere ulaşıyoruz. Bazen bu yayınlarımız sayesinde fikir sahibi oluyorlar. Yani tüm dünya İsrail’i lanetlerken bizler suskun mu kalalım? Instagram yanlış da yapsa doğru da yapsa dünyanın en önemli mecrası. Ya yanlış yaptı deyip dünya ile irtibatımızı keseceğiz ya da yanlış yaptığını kendi mecrasından yayınlayacağız. Ben ikinci yolu öneriyorum.’

Emircan İğrek

- Şarkıcı Emircan İğrek, ağustos ayı konser takvimini paylaşarak, ‘Nereden ulaşabilirsek, nerede buluşabilirsek... Hem sansürcü Instagram'a hem yasakçı zihniyete karşı buradayız, buralardayız’ dedi.

Yasemin Sakallıoğlu

- Komedyen Yasemin Sakallıoğlu, ‘Instagram kapanınca biraz sokakta yürüdüm de meğer kilom normalmiş ve gayet güzel bir kadınmışım. Ayrıca eşimin gözleri de kahverengiymiş ve evliliğimiz gayet yolunda gidiyormuş’ açıklamasında bulundu.

İrem Derici

- Şarkıcı İrem Derici, Twitter üzerinden 'Olacak iş mi?' diyerek sert bir paylaşımda bulundu. Yasak kararının kendisini etkilemeyeceği mesajına, ‘Çeyreğine düştü izlenmelerim, herkese benden VPN, Şakir’e yok’ yanıtını verdi.

Aykut Elmas

- Fenomen Aykut Elmas, ‘Instagram kapatılınca, influencerlar ücretsiz izne çıkmış gibi hissediyor’ paylaşımını yaptı.

Sosyal Medyaya Yansıyan Görüntüler

Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!

Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!

Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!

Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!

Instagram'ın Kapatılmasına Eğlendiren Yorumlar!