Instagramın açılmasına saatler kaldı!

Milyonlarca kullanıcının abone olduğu sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli sürüyor. İnstagram ne zaman açılacak, bugün açılır mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Instagramın açılmasına saatler kaldı!

Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram'a giriş sağlanamıyor. Kullanıcılar, platforma erişim sağlamada sorun yaşarken 'Instagram ne zaman açılacak?' sorusuna cevap arıyor. Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi.

Instagram'ın Türkiye'de neden kapatıldığı ile ilgili BTK'dan açıklama yapıldı. BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' denildi.

Katalog suçlar 1 Haziran 2005 yılından beri yürürlükte olan CMK tarafından düzenlenen suçlardır. Katalog suçlar için tutuklama nedeni olduğu kabul edilir. Katalog suçlar 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer alır.

Bakan Uraloğlu, "Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik."Uraloğlu, Instagram'da yaşanan erişim engeliyle ilgili, "Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak" ifadelerini kullanmıştı.

Instagram'ın ne zaman düzeleceğine dair ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde bilgi yer almıyor. 

Ancak BTK'nın mahkeme kararı olmaksızın uygulamanın erişim engelinin ardından 48 saat içerisinde mahkeme kararı alması gerekiyor.

META cephesinde sessizlik sürerken kapatma kararının katalog suçlar kapsamına alındığına ilişkin açıklama, mahkeme kararı zorunluluğunu da ortadan kaldırabilecek nitelikte.