İş Sağlığı ve Güvenliği neleri kapsar?

Çalışanları sağlığı ve güvenliğini sağlamak amacıyla zorunlu hale getirilen İş Sağlığı ve Güvenliği biriminin görev ve sorumlulukları nelerdir. Peki İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası ne zaman kutlanmaktadır?

İş Sağlığı ve Güvenliği neleri kapsar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş Sağlığı ve Güvenliği haftası bu mesleğin zorluklarını ve önemini hatırlatmak, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir. 
Çalışanların sağlığını korumak konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak ve konunun önemini kamuoyuna duyurmak amacıyla 1987 yılından beri her yılın 4-10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası düzenleniyor.  4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanan bu günlerde, bu haftanın kazasız, sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamı getirmesi için hem çalışan hem de iş verenlere seminerler, konferanslar, bilgilendirmeler yapılır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri nelerdir?

İş güvenliği çalışmalarında öncelikle görevli personellerin çalışma sahasında güvenliğini ve sağlığını korumaya yönelik kazaları engellemek ve sonrasında edinilen bilgilerin hayatın tüm alanında uygulanarak genel bilincin artması hedeflenmektedir. İş güvenliği konusunda istikrarlı çalışmalar yapan ve nitelikli çalışmaları bir araya getiren işletmeler hem verim hem de toplam kalite konusunda her zaman çok daha ileridedirler. İş güvenliği çalışmalarında mota mot, kalıplaşmış eğitimlerin ve farkındalık uyandırmayan projelerin yerine etkin ve deneyimleyerek öğrenmeye dayalı çalışmalar hayata geçiriliyor.