İŞKUR'dan destek – İş kuranlara 400 bin TL verilecek

Kayseri'de engellilerin ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması için önemli bir adım atıldı! İŞKUR'un hibe desteğiyle kendi işlerinin patronu olacaklar. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

İŞKUR'dan destek – İş kuranlara 400 bin TL verilecek

Kayseri'de engellilerin ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması için önemli bir adım atıldı! İŞKUR'un hibe desteğiyle kendi işlerinin patronu olacaklar.

Kayseri’de İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) tarafından engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyen engellilere 400 bin TL, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere 300 bin TL ve korumalı iş yeri projelerinde kuruluş sermayesi desteği olarak ise 500 bin TL destek verileceği açıklandı.

İŞKUR'dan destek – İş kuranlara 400 bin TL verilecek

Kendi işini kurmak isteyen engellilerin proje başvurularını, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden çevrim içi olarak yapmaları gerekiyor. Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin ise projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmeleri gerekiyor. 

Türkiye'nin her yerinde verilecek destek ile Kayseri'de de engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaları planlanıyor.