İslam Memiş resmen geri geliyor dedi! Gram altın sahipleri yaşadı

Altın piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde hareketli günler yaşıyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatları yurt içinde yükseliş eğiliminde. Ayrıca, İslam Memiş'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile gerçekleştirdiği görüşme altın yatırımcıları arasında heyecan yarattı.

İslam Memiş resmen geri geliyor dedi! Gram altın sahipleri yaşadı

Yurt içinde altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde dalgalanırken, küçük gramajlı altınlar için de yeni bir gelişme yaşandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile gerçekleştirdiği görüşmede, hediyelik olarak tercih edilen 0.5 ve 0.25 gram altınların yeniden üretilmesi gerektiğini vurguladı. Memiş’in sunduğu öneri kabul edilirse, bu küçük gramajlı altınlar yeniden piyasaya sürülebilir.

Altın fiyatları için yıl sonu beklentileri yükselişi ve beraberinde yeni rekorları işaret ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'i kabul etti. Memiş, yükselen altın fiyatları nedeniyle hediyelik olarak tercih edilen ancak üretimi yasaklanan 0.5 ve 0.25'lik altınlar için Yılmaz’a öneri sundu.

“Altın fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle eş dost akrabalarının düğün ve özel günlerinde çeyrek altın yerine hediye olarak takılan gram altın 0.5 ve 0.25'lik altınların üretimi artık durdurulmuştu” diyen Memiş, “22 ayar ve 1 gram şeklinde üretilecek altınlara toplumdan böyle bir talep oluşumu vardı. Bu yasağın yanlış bir karar olduğunu, üretim yasanın kalkması ile alakalı bir sunumu da aktardım. 0.5 ve 0.25'lik altını üretim yasağı kalkabilir önerim kabul edilirse” diyerek toplantının detaylarını paylaştı.