İşlenen suç miktarında İç Anadolu ikinci sırada

Mahkemelerde görülen davalarda kayıtlara geçen işlenen suç miktarında İç Anadolu Bölgesi'nin bölgeler arasında 2'nci sırada yer aldığı ortaya çıktı.

İşlenen suç miktarında İç Anadolu ikinci sırada

Adalet Bakanlığı’ndan edinilen bilgilerde açılan davalardaki TCK ve özel kanunlar uyarınca kayıtlara geçen suç sayılarında İç Anadolu Bölgesi’nin miktar olarak 2’nci sırada yer aldığı, İç Anadolu Bölgesi’ni ise Ege Bölgesi’nin izlediği görüldü.
 
2016 YILINDA İÇ ANADOLU’DA 472 BİN SUÇ
 
Bakanlıktan edinilen bilgilerde İç Anadolu Bölgesi’nde 2016 yılında toplam 472 bin 418 suç kayıtlara geçerken, İç Anadolu Bölgesi’ni de 454 bin 968 suç ile Ege Bölgesi takip etti. Bölgeler arasında ilk sırayı da toplam 876 bin 770 suç ile Marmara Bölgesi alırken, bütün bölgelerin toplamında ise kaydedilen suç miktarının 2 milyon 826 bin 960 olarak gerçekleştiği görüldü. 
 
İÇ ANADOLU TCK SUÇ ORANINDA İLK SIRADA
 
Bir yılda ortaya çıkan suç miktarlarında İç Anadolu Bölgesi ikinci sırada bulunurken, TCK uyarınca ortaya çıkan suç sayılarının oranında ise İç Anadolu Bölgesi ilk sırada yer aldı. Buna göre bölgelerin TCK uyarınca oran sıralaması şöyle oldu; ‘İç Anadolu yüzde 84, Ege yüzde 82, Akdeniz yüzde 81.7, Doğu Anadolu yüzde 81.6, Marmara ve Karadeniz yüzde 80.9 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yüzde 77.6.’
 
Bu tabloda TCK uyarınca oran olarak suçlarda Türkiye’nin oranının yüzde 81.5 olduğu dikkatleri çekerken, bölgelerden İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu’nun Türkiye ortalamasının üzerinde, geri kalan bölgelerin ise Türkiye ortalamasının aşağısında yer aldığı belirlendi. Özel kanunlar uyarınca suç oranlarında bölgelerin sıralamasında ise tam tersi bir durum ortaya çıktı. Buna göre İç Anadolu Bölgesi son sırada yer alırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi de ilk sırada yerini aldı. HABER: KAAN AKBAŞ