Ispanağı Antep Fıstığına Dönüştürmek Mümkün Mü? - Evde Deneyiniz!
Yıllardır tatlılara Antep fıstığı yerine ıspanak mı koyuluyor tartışması gerçek oldu! Ispanak Antep fıstığına dönüştü. Hem de Antep fıstığından farksız şekilde. Mutlaka evde deneyin! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Yıllardır tatlılara Antep fıstığı yerine ıspanak mı koyuluyor tartışması gerçek oldu! Ispanak Antep fıstığına dönüştü. Hem de Antep fıstığından farksız şekilde. Mutlaka evde deneyin!
Yıllardır tatlılarda vazgeçilmez bir lezzet olan Antep fıstığı, beklenmedik bir dönüşüm geçiriyor. Bu tartışma dolu dönüşüm sofralarımızı değiştirmeye hazır. Ispanağın Antep fıstığına dönüşerek tatlılara farklı bir boyut kazandırması, sağlık ve lezzeti de beraberinde getiriyor. Mutalaka deneyin. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
Ispanak yaprağı
4 yumurta
Biraz şeker
Sıvı yağ
Un
Kabartma tozu
Vanilya
Hazırlanışı;
Ispanak yaprağını suda haşlayıp, blendardan çekerek püre haline getiriyoruz. Ardından geniş bir kaba 4 yumurta ve biraz şekeri ekleyerek çırpıyoruz. Sıvı yağı ekleyip, ıspanak püresini de ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayıda eleyip çırpmaya devam ediyoruz. Çok kızarmayacak ve süngerimsi kıvamda olacak şekilde fırında 180 derecede pişiriyoruz. Pişen kek hamurunu blendardan geçiriyoruz. Ve işte tatlı ve pastalarda kullanabileceğimiz Antep fıstığı hazır!