'İstanbul'da beklenen deprem bir gün olacak'

Balıkesir'in Harmanlı Erdek bölgesi Marmara Denizi'nde yaşanan 4,5 ML büyüklüğündeki deprem, bölgedeki insanlarda endişe yaşattı. Uzmanlar, İstanbul'daki beklenen büyük depremin sinyallerini değerlendiriyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

'İstanbul'da beklenen deprem bir gün olacak'

Balıkesir'in Harmanlı Erdek bölgesinde, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,5 ML büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 
Bu deprem beklenen KAF üzerinde olmayıp Erdek kuzeyinde oldu. İstanbul ve çevre illerinde beklenen büyük deprem yeniden gündeme geldi. Kayseri jeoloji mühendisi Adnan Evsen, ‘Marmara Denizi Balıkesir (Harmanlı/Erdek)’de 4,5 ML büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem beklenen KAF üzerinde olmayıp Erdek kuzeyinde olmuştur. Öncü şeklinde yorumlanamaz. İstanbul'da beklenen deprem bir gün olacak. Depremsiz zamanı fırsat gibi düşünelim’ dedi. 
Evsen, beklenen İstanbul depreminin 7,4 ve üzeri büyüklükte olabileceğini ve bu şartlarda Balıkesir'in de etkilenebileceğini ifade ederek, ‘Beklenen İstanbul depreminin 7.4 ve üzeri büyüklüğünde olacağı öngörülüyor. Bu şartlar altında Balıkesir de belli oranda etki alanına girer. Yapı stoku depreme dayanıklı ve düşük kat ise çok fazla Korkmaya gerek yok. Ama mutlak surette bireysel tedbirlerimizi alınız’ diye görüş bildirdi. 
Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İstanbul'da büyük bir deprem olursa kurtarılan vatandaşlar için tahliye edilecek 11 şehri açıklamıştı. İçinde Kayseri’nin de bulunduğu iller için AFAD, şu açıklamayı yapmıştı: 'Destek iller iki grup olarak belirlendi. İlk etapta depremzedeler, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Denizli, Samsun ve Kayseri’ye tahliye edilecek. İsteyenler de memleketlerine gönderilecek. İhtiyaca bağlı ikinci grup destek il olarak belirlenen Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Erzincan’a da depremzedeler sevk edilebilecek’ ifadelerine yer verdi.