İstanbul, Kocaeli ve Bursa Kayseri'ye taşınıyor – İşte sebebi…

Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, Kocaeli ve Bursa illeri Kayseri'ye taşınıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İstanbul, Kocaeli ve Bursa Kayseri'ye taşınıyor – İşte sebebi…

Marmara Bölgesi’nde bulunan sanayi tesisleriyle önemli bir yere sahip İstanbul, Kocaeli ve Bursa için rapor hazırlandı. Bu iller Orta Anadolu Sanayi Bölgesi’nde Aksaray, Ankara, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerine taşınması gündemde.

Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM) Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri için yol haritası oluşturacak ‘Bir Ekonomi Güvenliği Meselesi: Marmara-Orta Anadolu Sanayi Dönüşümü’ raporu hazırladı.

Deprem riski başta olmak üzere ekonomi güvenliği açısından gerçekleştirilmesi gereken Marmara-Orta Anadolu Sanayi Dönüşümü projesinin geniş bir kesim tarafından dile getirilirken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da raporda yer alan tespitleri paylaştı.

KOSAM tarafından hazırlanan ‘Bir Ekonomi Güvenliği Meselesi: Marmara-Orta Anadolu Sanayi Dönüşümü’ raporunun ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik açısından büyük faydalar sağlayacağı vurgulandı.

Rapor, Marmara Sanayi Bölgesi’ndeki İstanbul, Kocaeli ve Bursa illerini içeren sanayi tesislerinin önemli bir kısmının Orta Anadolu Sanayi Bölgesi'ndeki Aksaray, Ankara, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerine taşınmasının detaylı analizini içeriyor.