İstanbul Milletvekili Kayseri'ye neden geldi? Bomba iddialar..

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya Kayseri'de önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul Milletvekili Kaya Kayseri'ye neden geldi? Kaya, Cumhur İttifakı ile ilgili bomba iddialar ve çıkışlarda bulundu. Detaylar haberimizde..

İstanbul Milletvekili Kayseri'ye neden geldi? Bomba iddialar..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri’de basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, bomba iddialar ve çıkışlarda bulunarak Cumhur İttifakı’na yüklendi.

İstanbul Milletvekili neden Kayseri'ye geldi? Bomba iddialar.. 
Millet İttifakı’nın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını aktaran Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Cumhur İttifakı’nın yeniden iktidar olması durumunda Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkmasının önünü açacağını iddia etti.

İstanbul Milletvekili neden Kayseri'ye geldi? Bomba iddialar..
Cumhur İttifakı’nın seçmenini bir arada tutamadığını kaydeden Kaya, “Siyasetin kin ve nefret dili şu anda bizleri konuşamaz duruma getirdi. Seçim süreci iftira kampanyalarıyla yürüyor. 28 Mayıs seçimi yeni bir seçimdir. Her seçimin kuralları vardır. Kararsızlar, küskünler ve kızgınlar diye bilinen bir kesimimiz var. Bu kesim değişim istiyor. Biz bu kesimin sandığa gitmesini istiyoruz. AK Parti yıllar sonra 2002’deki oy oranına geri döndü. Böylesine kan kaybeden ve kendi seçmenini bir arada tutamayan bir AK Parti iktidarı netice itibariyle bu seçimde aslında bir yenilgiye doğru gittiğini kendileri de görüyorlar. Tedbirlerini de kendilerince almaya çalışıyorlar. Biz de Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması ve Genel Başkanımızın da Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz” ifadelerinde bulundu.

İstanbul Milletvekili neden Kayseri'ye geldi? Bomba iddialar..

Kaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle Kayserili vatandaşlarımıza iktidarın manipülasyonlarına lütfen dikkat edin mesajı vermek istiyorum. Bugün millet ittifakının terörle teröristle işbirliği yaptığını iddia eden iktidarın geçmişine lütfen odaklansınlar. Oslo’da PKK ile masaya oturan biz değiliz. Açılım süreçlerinde devletin savcısını hakimini sınırlara götürerek yargılamalar yaptıran biz değiliz. Çözüm sürecinde şehirlerin altlarına hendekler kazılırken silahlar depolanırken onları görmeyin çözüm süreci zarar görür diyenler biz değiliz. Devletin valisine emniyet müdürüne kaymakamına onlar elini kolunu sallayarak gezerken onlara dokunmayın çözüm süreci zarar görür diyenler biz değiliz. Biz hiçbir gayri meşru bir ilişki içinde olmadık. Terörle teröristle hiçbir zaman uzlaşma içerisinde olmadık. 2019 seçimlerine giderken İmralı’ya adam gönderip onun mektubunu bütün ekranlara okutan biz değiliz. TRT’yi kaldırıp  Süleymaniye’ye Erbil’e gönderip Osman Öcalan’dan destek röportajı alanlar biz değiliz. Kırmızı bültenle arandığı halde Osman Öcalan’ın ayağına TRT’yi gönderen biz değiliz. Hiç kimse millet ittifakının bu noktada kalkıp da PKK ile gizli anlaşma yaptığı yalanlarıyla toplumun kafasını bulandırmasın"

İstanbul Milletvekili neden Kayseri'ye geldi? Bomba iddialar..

Kaya, "Kayseri bu noktadaki hassasiyetini net olarak bildiğimiz bir şehirdir. Herkes şunu net olarak bilsin Türkiye’de terörle mücadele iktidarların işi değil devletin işidir. Devlet terörle mücadelede zafiyet göstermez. Terör hepimizin ortak düşmanıdır. Bu ülke güvende olacaksa ülkenin çevresi de güvende olacak. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bin yıldır bu topraklardayız kıyamete kadar da olacağız. Cumhur İttifakı Türkiye’ye zarar veriyor. Tüm kayseri bilsin, şayet eğer bu iktidar kazanırsa belki 3-5 ay sonra Selahattin Demirtaş’ın içerden çıkmasının önünü açacak olan da bu iktidardır. Millet ittifakına karşı bir iftira kampanyası yürütülüyor. Ben milletimizi bu iftira kampanyasına karşı uyanık olmaya devam ediyorum” diye konuştu.

 

>>Yasemin Serbez