İşte Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını sağlayan detay!

Münevver Karabulut'un aile avukatı Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Peki mezarı açtıran o çarpıcı detay ne? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

İşte Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını sağlayan detay!

Cem Garipoğlu’nun öldüğüne ne kamuoyu ne de Münevver Karabulut’un yakınları inanmadı. Karabulut'un aile avukatı Rezan Epözdemir, fethi kabir işleminin yapılacağını duyurmuştu. Dikkat çekici açıklamalarda bulunan Epözdemir savcılığın mezarın açılması konusunda verdiği kararda Münevver Karabulut’un katledildiği koltuk’ olduğunu belirtti.

Cem Garioplu'nun mezarına fethi kabir yapılması talebi bu kez karşılık buldu. Münevver Karabulut'un aile avukatı Rezan Epözdemir konuya ilişkin şunları söylemişti: 'Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde,  yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak.’

İşte Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını sağlayan detay!

İşte o koltuk ve paylaşımlar!

Avukat Rezan Epözdemir, savcılığın fethi kabir kararındaki gerekçeleri açıkladı. Garipoğlu ailesinin yaptığı kutlama ve paylaşımların mezarın açılması kararında etkili oldu. Epözdemir ailenin Münevver Karabulut’un katledildiği ve kan izlerinin bulunduğu koltukta oturarak çekildiği fotoğrafların paylaşılmasının  konu üzerinde dikkat çektiğini belirtti.

Koltuğu atmamışlar!

Garipoğlu aile üyelerinin oturduğu koltuğun 12 yıl önce Karabulut'un katledildiği koltukla aynı olması dikkat çekmişti. Koltuk üzerinde de birçok inceleme yapılmış ve kan izleri ortaya çıkmıştı.

Paylaşılan fotoğraftan olaydan sonra Cem Garipoğlu ailesinin taşındıkları yeni eve koltuğu götürdükleriiddia edilmiş ve takipçiler tepki göstermişti. Ardından o fotoğraf karesi silinmişti.