İşte kadınların birleştirici gücü!

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Derneği, kadınlara yönelik faaliyetlere devam ediyor. Kadınlar, gazete kağıdından sepet yapıyor. Dernek Başkanı Rıza Yağan, faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberi'nde...

İşte kadınların birleştirici gücü!

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Derneği'nde faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

Dernek, hem kooperatif üyeleri hem de kursiyerler için düzenlediği gazete kağıdından sepet yapımı kursu ile dikkat çekiyor. Dernek Başkanı Rıza Yağan, kurs faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yağan, 1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Derneği olarak, kadınların üretici yanlarından yararlanarak gazete kağıdından sepet yaptıklarını belirtti. Bu faaliyetle hem üretim becerilerini geliştirdiklerini hem de ekonomiye katkı sağladıklarını kaydetti..

İşte kadınların birleştirici gücü!

Ekonomiye katkı sağlanıyor

Yağan, "Gazete kağıdından yapılan sepetler, geri dönüşümün ne kadar büyük bir kazanç olduğunu gösteriyor. Kadınlarımızın bu şekilde ekonomiye katkı sağlıyor. Bu sayede, hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyoruz hem de kadınların üretici kimliklerini destekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

İşte kadınların birleştirici gücü!

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Derneği, sadece gazete kağıdından sepet yapımıyla sınırlı kalmıyor. Yıl içinde çeşitli faaliyetler düzenlenerek, eğitim ve kültür açısından da önemli kazançlar elde ediliyor. Yağan, derneğin her zaman şehit ve gazi yakınlarının yanında olduklarını aktardı. 

İşte kadınların birleştirici gücü!

Kayserili iş insanı Rıza Yağan'ın kurduğu dernek hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYIN