İşte Kayseri'de güncel kömür fiyatları!

Kayseri'de ekim ayına girilmesiyle ısınma ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaş kömür fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, Kayseri'de güncel kömür fiyatları ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

İşte Kayseri'de güncel kömür fiyatları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de havaların soğumasıyla ısınma ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar kömür arayışına girerek güncel fiyatlar sorgulanmaya başladı.

Özellikle kırsal kesimde yaşayan veya evinde kombi bulunmayanların tercih ettiği kömür, uzun süre gündemdeki yerini koruyacak, çünkü kömür fiyatları güncellendi. 

Kömür alınırken nelere dikkat edilmeli?
Kömür, minarel ve azotun karışımından oluşuyor. Yüksek kaliteli kömürde her zaman azot oranı yüksek olur. Kaliteli bir kömürün rutubeti yüzde 20’yi geçmez. Ayrıca alınacak olan kömürün dayanıklılığı önemli bir husustur. Çabuk kırılan ve parçalanan kömürler kaliteli sınıfına girmez. Kömürde parlaklık çok önemlidir. kömürün dış görünüşte mat görünse de çok az da olsa parlak görünmesine dikkat edilmelidir.

Kayseri’de kömür fiyatları ne kadar?
Her kış temel ihtiyaç haline gelen ısınma, şimdiden gündeme gelmeye başladı. Evinde soba kullanmayı tercih edenler kömür fiyatlarını araştırmaya başladı. Kömür fiyatları geçtiğimiz ocak ayından bu yana zamlandı. Ocak ayında Kayseri’de 1 ton kömür 5,650 TL iken bu kış ise 7,600 TL olarak satışa sunulacak. Orta kalite kömür almak isteyenler 1 ton orta kalite kömürü 8,500 TL’ye alabilir. 1 ton kömür ortalama 40 torba denk geliyor. 1 torba kömür yaklaşık 25 kilogramdır. 1 torba kömürün güncel fiyatı ise 130 TL ile 220 TL arasındadır.