İşte Kayseri'de Ramazan Yardımı Veren Kurumlar

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Tok olanın aç olanın halinden anladığı bu ayda birçok kurum Ramazan yardımında bulunuyor. Bizde Kayseri'de yardım veren kurumları sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İşte Kayseri'de Ramazan Yardımı Veren Kurumlar

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, yardım veren kurumlar hem ihtiyaç sahipleri, hem de yardım da bulunmak isteyen kişiler tarafından sıkça araştırılıyor. Tok olanın aç olanın halinden anladığı bu ayda birçok kurum Ramazan yardımında bulunuyor. Bizde sizler için bu kurumları derledik…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kent meydanında üç büyük iftar çadırı kurarak ‘Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına’ sloganı ile her gün iftar yemeği düzenliyor. İftar menüsünde her gün çorba, pilav, salata ve tatlıyı fix menü olarak misafirlerine sunan belediye ana yemek olarak da et, kıyma ve tavuk yemeklerini servis ediyor. Ayrıca her sene olduğu gibi bu senede Ramazan ayında Kayseri ili sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli, muhtaç, engelli, kronik rahatsızlığı olan ve yaşlı kimseler başvuru şartlarını karşılamaları koşulu ile yararlanabiliyor. Ramazan yardımın içerisinde; erzak ve gıda yardımı, maddi yardım ve yardım kartı bulunuyor.

İşte Kayseri'de Ramazan Yardımı Veren Kurumlar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Yardım Nasıl Alınır?

Ramazan yardımına başvuruda bulunmak için doldurmanız gereken başvuru formunu belediyenin internet sitesinden ya da e-Devlet üzerinden online olarak ulaşabilirsiniz. Belediyenin Sosyal İşler Müdürlüğüne bizzat müracatta bulunabilirsiniz. Yardım başvurusunu online olarak  https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 sitesinden yapabilirsiniz.

Başvuru şartları ise şöyle;

Kayseri il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

Başvuru sahiplerinin 18 yaşını tamamlamış olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Aylık hane gelirinin muhtaçlık sınırı altında olması gerekir.

Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamak ya da aylık gelirin düşük olması

Engelli vatandaşların %40 ve üzeri fiziksel ya da ruhsal engellinin bulunduğunu kanıtlayan engelli raporun sahip olmaları gerekir.

Kronik rahatsızlığı olan kişilerin rahatsızlıkları çalışmasına engel olduğunu kanıtlayan sağlık raporuna sahip olmaları gerekir.

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi çatısı altında bulunan Kocasinan, Melikgazi ve Talas Belediyesi de Büyükşehir belediyesine ek olarak kendi bünyesinde yardımlarda bulunuyor.

Kocasinan Belediyesi, kendi bünyesinde paranın geçmediği market olarak nitelendirdiği, ‘Dost Eli’ çatısı altında hizmet veren Dost Market ve Dost Mağaza ile Kocasinan’daki ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı ve diğer tüm aylarda hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle ‘Gönül Kazanı’ adı ile başlattıkları projede 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve engelli ailelere her gün sıcak yemek yardımı ulaştırıyor. Ayrıntılı bilgi için belediyeye gidebilir veya telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

İşte Kayseri'de Ramazan Yardımı Veren Kurumlar

Talas Belediyesi de Ramazan ayı ve diğer aylarda yardımları ihtiyaç sahipleri ile buluşturmaya devam ediyor. Hayır çarşısı adını verdikleri projeleri ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyorlar. Gıda ve yardım kolilerini ailelere ulaştırıyorlar. Ayrıntılı bilgi için Talas Belediyesi’ne gidebilir ya da online başvuru yapabilirsiniz.

İşte Kayseri'de Ramazan Yardımı Veren Kurumlar

Birçok sivil toplum kuruluşları da ‘Ramazan kolisi’ desteğinde bulunuyor. Sivil toplum kuruluşlarının sitesinden yardım talebinde bulunabilir veya bağış yapabilirsiniz. Bu kurumlar, Kızılay, Afad, Anda Derneği, bu yardım kuruluşlarına İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz…