İşte Pratik ve Lezzetli Acıbadem Kurabiye tarifi – Lezzetli Tatlılar – Türk Mutfağı

Evde pratik ve lezzetli kurabiyeler yapmak isteyenler için harika bir tarif: Acıbadem Kurabiye! Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu nefis kurabiyeler, badem içiyle mükemmel bir uyum yakalıyor. İşte tarifimiz...

İşte Pratik ve Lezzetli Acıbadem Kurabiye tarifi – Lezzetli Tatlılar – Türk Mutfağı

Evde pratik ve lezzetli kurabiyeler yapmak isteyenler doğru yerdesiniz, bugün Acıbadem Kurabiye ile karşınızdayız. Acıbadem Kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Bu nefis kurabiyeler, badem içiyle mükemmel bir uyum yakalıyor.

Malzemeleri bir araya getirip hamurunu hazırladıktan sonra, kurabiyeleri fırına verin ve muhteşem bir badem kokusu yüzeyine başlasın. Kurabiye her haliyle tam bir lezzet şöleni sunuyor.

Acıbadem Kurabiye Malzemeleri,

1 su bardağı toz badem (Acıbadem içi olabilir)

1/2 su bardağı pudra şekeri

1/2 su bardağı (oda sıcaklığı)

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı limon suyu

Acıbadem Kurabiye Yapılışı,

Fırını 180°C ayarlayın ve fırın tepsine yağlı kağıt serin.

Bir karışım karışımında, un, toz badem ve şeker pudrasını iyice karıştırın.

Ayrı bir büyük kasede, vanilyayı üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu dökerek, bir spatula veya el mikseri ile krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. 

Krema kıvamına gelmiş ise, üzerine yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.

Daha önce hazırladığınız unlu karışımı, tereyağlı karışıma ekleyin. Paketleri veya spatula kullanarak homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Karışımı kalıntıları yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Daha sonra hafifçe bastırarak kurabiye şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Bulundukları adrese ait dosyaların altın rengi alana kadar 12-15 dakika sürer.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Pratik Acıbadem Kurabiye tarifiniz hazır! Bu tarifi deneyerek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla tüketebilirsiniz. 

Acıbadem Kurabiye tarifini deneyerek sevdiklerinizi ve misafirlerinizi yiyecekleri bir kırıntıyla şımartabilirsiniz. Bu kolay tarife sayesinde, kurabiye yapımı hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun...