İstihdamda en çok değişim idari alanda

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun (İŞKUR) iş gücü piyasası konusunda yaptığı araştırmalar sonucunda, istihdamda en çok değişimin idari alanda yaşandığı ortaya çıktı.

İstihdamda en çok değişim idari alanda

Bir tanesi 'diğerleri' olmak üzere toplam 14 sektörde edinilen istihdamdaki değişimin araştırma sonuçlarına göre, söz konusu sektörler içerisinde en büyük değişim yüzde 9.2 ile 'idari ve destek hizmet faaliyetleri'nde gerçekleşti. Yaşanan bu değişimin ardından ise en büyük değişimin bulunduğu sektör; yüzde 5.5 ile 'finans ve sigorta faaliyetleri' oldu. Bu sektörü ise yüzde 4.2 ile ise 'toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı' takip etti. 

EN AZ DEĞİŞİM KÜLTÜR, EĞLENCE VE SPORDA

Aralarında; 'madencilik ve taş ocakçılığı, imalat, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, inşaat, toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı, ulaştırma ve depolama, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri, bilgi ve iletişim, finans ve sigorta faaliyetleri, gayrimenkul faaliyetleri, mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler, idari ve destek hizmet faaliyetleri, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri ile kültür, sanat eğlence, dinlence ve spor gibi sektörlerin yer aldığı toplam 14 alan içerisindeki istihdam değişimlerinde ise en az değişimin yaşandığı sektör; 'kültür, sanat eğlence, dinlence ve spor' oldu. Söz konusu sektörün değişim miktarı yüzde 0.8 olarak gerçekleşti. Onu ise yüzde 1.2'şer derecelik değişim oranları ile ise 'bilgi ve iletişim ile ulaştırma ve depolama' sektörleri takip etti. En az değişim yaşanan istihdam sektörlerinde 3. sırayı ise yüzde 1.9 ile 'gayrimenkul faaliyetleri' sektörü aldı. 

Verilen bilgilerde, Kayseri'nin sektörlerinin toplamındaki değişim oranı ise yüzde 3.9 şeklinde gerçekleşti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ