İstiklal Özel Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi

İstiklal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu etkinlikleri ve mezuniyet programı çerçevesinde bir dizi gösteri düzenlendi.

İstiklal Özel Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi

İlginin yoğun olduğu programa İl Milli Eğitim Özel Hizmetlerden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Sami Yazğan, Okul Müdürü Ahmet Çalış, eğitimciler, hayırseverler ve veliler katıldı. Gerçekleşen programda İstiklal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından şiirler okundu, folklor gösterileri yapıldı, öğrencilerin yapmış olduğu el sanatları sergilendi ve programın sonunda mezuniyet töreni yapıldı. Öğrenci ile velilerin sevinçleri gözlerinden okunan törende, İstiklal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin ilk mezunları olan 28 öğrenci diplomasını aldı, kep attı. 
 
Törenin açılışında konuşan Okul Müdürü Ahmet Çalış, engelli bireylerin topluma kazandırılması ve kendilerine yetecek düzeyde birer birey olmaları için yürütülen eğitim çalışmalarında kendilerine destek olan hayırseverlere, velilere ve bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ettiği konuşmasında, engellilere karşı toplumda duyarlılığın giderek arttığını ve daha da artması gerektiğini ifade etti. Okulun ilk mezunlarını vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Çalış, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 
 
COŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ
 
İstiklal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu etkinlikleri ve mezuniyet programına ilgi yoğun olurken, okul öğrencileri de yaptıkları gösterilerle törene renk kattı. Öğretmenleri eşliğinde yaptıkları gösterilerde katılımcıları heyecanlandıran öğrenciler, daha sonra öğretmenlerinden, müdürlerinden, hayırseverler ile velilerinin elinden diplomalarını aldı. Tören sonunda kep atan öğrencilerin ve velilerin mutluluğu gözlerinden okundu.  Fotoğraf çekimi de yapılan programda Şube Müdürü Yazğan ve Okul Müdürü Çalış tarafından öğrencilerin yaptıkları el sanatlarının sergisi açıldı ve burada davetlilere pasta ikramında bulunuldu. 
 
İstiklal Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin 28 öğrencisinin mezun olduğu, toplam ise 149 öğrencisinin bulunduğu öğrenildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ