İsviçre'den Kayseri'ye Geliyor Ama Kimse Bilmiyor!

Türkiye genelinde popüler olan, Mersin'de neredeyse her eczanede bulunan ve İsviçre'den gelen bir ürün Kayseri'deki çoğu eczacı tarafından bilinmiyor ayrıca daha yüksek fiyata satılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

İsviçre'den Kayseri'ye Geliyor Ama Kimse Bilmiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde büyük bir popülerlik kazanan, özellikle Mersin'de neredeyse her eczanede bulunabilen İsviçre menşeli bir diş fırçası, Kayseri'deki eczanelerde pek tanınmıyor ve bu durum, ürüne erişimi zorlaştırırken, fiyatların da diğer illere göre daha yüksek olmasına neden oluyor.

Türkiye genelinde popüler

Diş hekimleri tarafından sıkça önerilen bu diş fırçası, diğer diş fırçalarına göre daha hassas kıllara sahip olması nedeniyle popüler hale geldi. Ancak, Kayseri'deki eczanelerde bu ürünü bulmak zor hale geldi. 

İsviçre'den Kayseri'ye Geliyor Ama Kimse Bilmiyor!

Çoğu eczacı bilmiyor

Mersin’de bu diş fırçası, neredeyse her eczanede bulunabiliyor ve ortalama fiyatı 249 TL’ye satılıyor. Ancak Mersin'deki bir vatandaş, bu diş fırçasını indirimli olarak 210 TL'ye satın alabiliyor. Öte yandan, Kayseri'de birçok eczacı, bu popüler ürünü tanımıyor ve stoklarında bulundurmakta zorlanıyor. 

İsviçre'den Kayseri'ye Geliyor Ama Kimse Bilmiyor!

Kayseri’de fiyatı daha pahalı

Kayseri’de bu diş fırçasını bulabilenler ise Mersin’deki fiyatlara kıyasla daha yüksek bedeller ödemek zorunda kalıyor. Şu anda bu diş fırçasının Kayseri’deki ortalama satış fiyatı 249 TL olsa da, eczacılar, bu ürünün depolara gelmesi halinde fiyatın daha da artabileceğini söylüyor. Ürünün Kayseri’den satın alınması durumunda ise fiyatın ortalama 300 TL’yi bulabileceği belirtiliyor.