İYİ Parti'de sular durulmuyor

İYİ Parti'nin hafta sonu yapılan Afyon toplantısında Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun da aralarında olduğu bazı isimler Meral Akşener'e yönelik sert eleştiriler yöneltince tartışma yaşandı. Akşener, olağanüstü kongre kararı alırken, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti'de sular durulmuyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmayları parti çalıştayına katılarak, oluşturulan grupların rapor sunumlarına katıldı. Toplantıda yeni dönemde aday olmayan Yusuf Halaçoğlu ile birlikte bazı isimler parti yönetimine yönelik eleştiriler yöneltti. İddialara göre kendisine yönelik eleştirilerden rahatsız olduğunu belirten Meral Akşener, olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.
 
AKŞENER TOPLANTIDAN AYRILDI
 
Çalıştayda seçimde yerini beğenmeyip aday olmayan Yusuf Halaçoğlu ile aday olamayan veya seçilemeyen bazı partililer “vefasızlık, yarı yolda bırakma, adam harcama” gibi kelimeler kullanarak Akşener’e eleştirilerini sıraladı.Halaçoğlu’nun konuşmasına sanki başka bir parti liderine hitap ediyormuş gibi, “Sayın Genel Başkan” diye başlaması ve üslubunu oldukça sert tutması gergin geçen toplantının fitilini ateşledi. 
 
Eleştirileri dinleyen Akşener, sorumluluğu üzerine aldığını söyleyerek yenilenme için olağanüstü kongre kararı aldığını söyledi. Akşener’in kongre itirazlarına rağmen otelden ayrıldığı belirtilirken, istifa iddiaları ortaya atıldı.
 
TWITTER’DEN AÇIKLAMA
 
Siyasi kulislere bomba gibi düşen istifa iddiasının ardından Akşener, twitter’dan kısa bir açıklama yaparak olağanüstü kongre kararı alındığını ve kongrede aday olmayacağını duyurdu. 
 
Akşener, “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
 
İYİ Parti kaynaklarının verdiği bilgilere göre; İYİ Parti çalıştayı sırasında İYİ Parti Kurucularından Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Eryılmaz, İYİ Kurucusu ve partinin eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in karıştığı bir kavga çıktı. Kavgada İYİ Parti eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in burnu kırıldığı öğrenildi.
 
FATİH ERYILMAZ İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU
 
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Eryılmaz, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.
 
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Kayseri 2. sıra milletvekili adayı olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) asil üyesi Fatih Eryılmaz, partisinden istifa etti. 
 
15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan emekli emniyet müdürü Eryılmaz, yaptığı açıklamada, partisinden istifa ettiğini söyledi.
 
Eryılmaz, sosyal medya hesabından, “İYİ Parti’den istifa ediyorum, gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım.” açıklamasında da bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)