İyi Partili O İsim İstifa Etti!

Günlerdir İYİ Parti'den istifa edeceği iddia edilen Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamayla partisinden ayrıldığını duyurdu. 'Allah'a ısmarladık İYİ Parti' başlığıyla paylaştığı yazıda, partide son iki yıldır bir şeylerin ters gittiğini belirten Aydın, yaşanan sorunlara ve stratejik hatalara dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

İyi Partili O İsim İstifa Etti!

Koray Aydın, yazısında 2023 Genel Seçimleri’ne giderken Altılı Masa sürecinde yetkili kurulların tam desteği olmasına rağmen hatalı bir strateji izlendiğini ifade etti. Ayrıca, sözde milletvekili temayül yoklaması ile yeni bir ayrışma sürecinin başladığını belirten Aydın, partide huzursuzluk ve güvensizlik ortamının hâkim olduğunu söyledi.

Aydın, ‘Bir zamanlar huzur ve güven dolu İYİ Parti ailesinin evinde artık huzursuzluk ve güvensizlik baş gösterdi’ diyerek partideki olumsuz atmosferi dile getirdi. 2024 Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin büyük bir hezimet yaşadığını anlatan Aydın, partinin kurucu değerlerinden uzaklaştığını ve haksızlık ile hukuksuzluğa karşı yola çıkan İYİ Parti’nin bu yolda sapmalar yaşadığını ifade etti.

İyi Partili O İsim İstifa Etti!

 Meral Akşener’e Eleştiri

Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Beştepe’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi eleştirdi. Aydın, bu görüşmenin parti üyelerinden habersiz gerçekleştiğini ve içeriğinin açıklanmadığını belirtti. Bu durumu İYİ Parti’nin kuruluş felsefesine aykırı bulduğunu dile getiren Aydın, ‘İYİ Parti, Türkiye’de hak, adalet ve medeniyet yolunun taşlarını döşemek için İYİ’ler ve cesurlar hareketi olarak yola çıkmıştı; saraya giden yolun taşlarını döşemek için değil’ dedi.

Aydın, Akşener ile Erdoğan arasında yapılan görüşmenin içeriğinin açıklanmaması halinde partinin kuruluş felsefesinin sarsılacağına ve partiyi dağılmaya sürükleyeceğine dair iki önemli açıklama yaptığını belirtti.

Bağımsız Milletvekili Olarak Devam

Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini ve yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na da başarılar dileyen Aydın, İYİ Parti’nin mevcut yönetimi altında başarılı olmasını temenni etti.