İzmir'de Başlayan 'Askıda' Projesi Kayseri'de de Talep Görüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadın Danışma Merkezi ve Anahtar Bütüncül Hizmet Merkezi'nden hizmet alan maddi olanakları kısıtlı genç kadınlara üç aylık hijyenik ped desteği sunuyor. Proje kapsamında, vatandaşlar da Askıda Ped uygulamasına katılarak hijyenik ürünlere erişemeyen kadınlara destek olabiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

İzmir'de Başlayan 'Askıda' Projesi Kayseri'de de Talep Görüyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Destek Projesinin Detayları

Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesindeki Kadın Danışma Merkezi ve Anahtar Bütüncül Hizmet Merkezi, 18-35 yaş arası ve maddi imkansızlıklar yaşayan genç kadınlara danışmanlık, hukuki destek ve eğitim hizmeti veriyor. Bu bağlamda, Hayata Destek Derneği ile iş birliğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde kadınlar, üç aylık hijyenik ped destek paketlerini kadın danışma merkezlerinden ücretsiz olarak temin edebiliyor.

İzmir'de Başlayan 'Askıda' Projesi Kayseri'de de Talep Görüyor!

Toplumsal Dayanışma

'Askıda Ped' uygulamasına katılan vatandaşlar, hijyenik ürünlere erişimde zorluk çeken kadınlara destek olarak toplumsal dayanışmaya katkıda bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı bu proje, genç kadınların hijyenik ürünlere erişimini kolaylaştırmayı ve toplumsal destek ağını güçlendirmeyi hedefliyor.

Kayserililerden Benzer Talep

Bu haber üzerine Kayseri'deki vatandaşlar da Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yüksek fiyatlarla satılan pedler için benzer bir askıda uygulaması talep etmeye başladılar. Kayserililer, hijyenik ürünlere erişimde zorluk çeken kadınlara destek sağlanması için belediyeden adım atmasını bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı bu anlamlı proje, diğer illerde de benzer girişimlerin başlatılması için ilham kaynağı oluyor.