Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacak!

Jandarma Genel Komutanlığı'na 310 uzman erbaş alımı yapılacak. Uzman erbaş alımlarının başvuru tarihleri, branşları ve diğer detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacak!

Jandarma Genel Komutanlığı’na (JGK) 300 lojistik, 10 bando alt branşlarında olmak üzere toplam 310 uzman erbaş alımı yapılacak. Jandarma uzman erbaş alım başvuruları 23 Ekim-6 Kasım 2024 tarihleri arasından internet üzerinden yapılacak.

20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş adaylar, 2023-2024 KPSS’den 50 ve üzeri puan şartıyla başvuru yapabilecek. Başvurular PTS üzerinden e-Devlet yoluyla yapılacak. Posta yoluyla ya da şahsen başvurular kabul edilmeyecek. PTS’ye e-Devlet kapısı üzerinden giriş yapılabiliyor. PTS’ye giriş yapıldıktan sonra başvuru yapılabilmesi için, profil bilgileri bölümünden kimlik bilgilerinin güncellenmesi gerekiyor. Adres, iletişim bilgileri, kimlik bilgileri ve ikametgah adresinin MERNİS’ten çekilerek güncellenmesi gerekiyor. Ayrıca aktif olarak kullanılan cep telefonu bilgiside girilmelidir.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...