Japon deprem uzmanı Kayseri'ye geliyor - İşte nedeni!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin kamuoyunda etkisi sürerken, Japon deprem uzmanının Kayseri'ye geleceği öğrenildi. Peki nedeni ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Japon deprem uzmanı Kayseri'ye geliyor - İşte nedeni!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin kamuoyunda etkisi sürerken, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ekim ayında Kayseri’ye gelecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Yaklaşık 30 senedir Türkiye'de yaşayan ve çocuklar başta olmak üzere deprem bilinci oluşturma çabası ile bilinen Yüksek Mimar-Yüksek İnşaat Mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ekim ayında Kayseri’ye gelecek.

Türkiye’deki depremlere dikkat çeken ve deprem gerçeği ile ilgili sürekli uyarılarda bulunan Moriwaki, 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’na katılacak.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı olarak rekor kıran Kayseri Kitap Fuarı’nın altıncısı 13-22 Ekim tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek. Ünlü yazarların buluşacağı fuarda 21 Ekim günü, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki hem merak edilenleri cevaplayacak hem de seminer verecek. 

Japon deprem uzmanı Kayseri'ye geliyor- İşte nedeni!

Yoshinori Moriwaki kimdir?

Japonya'dan 1990 yılında sadece bir ay kalmak üzere Türkiye'ye gelen Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, uzun yıllardır İstanbul'da yaşıyor. Japonya'nın en uzun asma köprüsü Akashı inşasını yapan Hazama Ando Corporation şirketinin İstanbul Şubesi Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteri olan Moriwaki, Japonya'da deprem bölgesi olan Sendaı'da 13 yıl görev yaptı. Yaklaşık 30 yıldır Türkiye'de yaşayan deprem uzmanı, Marmaray ve İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde denetim görevlerini yerine getirerek, birçok bilindik firma ile de çalıştı. Ayrıca, kitap fuarları başta olmak üzere şehir şehir gezerek, birçok eğitim semineri veriyor.