Jeoloji Mühendisi: Depremden ders aldık mı?

Seferihisar Depreminin ardından geçen 3 yılın ardından Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, 'Ders Aldık mı?' sorusunu gündeme taşıdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Jeoloji Mühendisi: Depremden ders aldık mı?

Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, 30 Ekim 2020'de Seferihisar'da meydana gelen 6,9 Mw'lık depremin üçüncü yılında ‘Ders aldık mı?’ sorusuyla gündeme geldi. 117 kişinin hayatı kaybedilen bu depremin etkileri ve alınan tedbirler yeniden masaya yatırılıyor.
Seferihisar, İzmir'in 30 Ekim 2020'de büyük depremle sarsılmıştı. 6,9 Mw büyüklüğündeki bu depremde tam 117 vatandaşımızın hayatını kaybetmiş ve bin 32 kişi de yaralanmıştı. Bugün bu depremin üzerinden tam 3 yıl geçti. Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bu önemli tarihi unutmadı ve ‘Ders aldık mı?’ sorusuyla depremde vefat edenleri Rahmetle anarken, 
Türkiye'nin deprem gerçeğiyle ne kadar yüzleşip yüzleşmediğini sorguladı. 
Evsen, ‘Depremler öldürmez, yapılar öldürür.’ sözünü yineleyerek, altyapıya işaret etti ve Seferihisar depremi sonrası altyapı ve yapı güvenliği konusunda atılan adımların yeterli olup olmadığını vurguladı. 
Bizler de Kayseri Anadolu Haber olarak Seferihisar depreminde hayatını kaybeden 117 vatandaşımızı bir kez daha rahmet ile anıyoruz.