Jeoloji Mühendisleri Odası 18 il için uyarı raporu gönderdi! İller içerisinde Kayseri de var mı?

Haberttürk'ten Alper Uruş'un haberine göre Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Deprem Danışma Kurulu Başkanı ve İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Jeoloji Mühendisleri Odası'nın 18 kentle ilgili deprem raporu hazırladığını, ancak hiçbir kurumdan geri dönüş olmadığını söyledi. Peki, bu raporda yer alan 18 il içerisinde Kayseri var mı?

Jeoloji Mühendisleri Odası 18 il için uyarı raporu gönderdi! İller içerisinde Kayseri de var mı?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi acıya boğan, 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremleri etkilerinin araştırılması; bundan sonra yaşanabilecek depremlerle ilgili alınabilecek önlemlerin tartışılması amacıyla TBMM Deprem Araştırma Komisyonu önceki gün toplandı.

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI 18 KENT İÇİN RAPOR HAZIRLADI

Toplantıda konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Deprem Danışma Kurulu Başkanı İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 18 kent için TMMOB'a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası'nın (JMO) rapor hazırlandığını bu raporların gerekli mercilere gönderildiği ancak bir geri dönüşün olmadığını söyledi.

İŞTE RAPOR HAZIRLANAN 18 KENT!

Prof. Dr. Tüysüz rapor hazırlanıp uyarıda bulunulan 18 kentimizi şöyle sıraladı:

"JMO,18 kentimizle ilgili deprem raporu hazırladı. Bu illerimiz Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, Tokat, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Konya, Hatay, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Hakkari'ydi.

"TEDİRGİN EDEN 3 KENT..."


Hatay, Kahramanmaraş ve Kayseri'nin depremselliği beni tedirgin ediyordu ve bunun sonucunu maalesef gördük. Artık dilimizde tüy bitti, söyleyecek bir şey de yok. Artık depremi bir şekilde ciddiye almak gerekiyor yoksa geleceğimiz iyi görünmüyor."

Haber Merkezi