Kadın istihdamı Kayseri'de artışta

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı'ndan (TEPAV) edinilen bilgilere göre, Kayseri'de kadın istihdamının sürekli arttığı belirlendi.

Kadın istihdamı Kayseri'de artışta

TEPAV tarafından verilen bilgilerde 2013 yılının Ağustos ve 2014 yılının Ağustos ayları esas alındığında ildeki kadın istihdamının toplam istihdama oranı ise yüzde 18 oldu. Yıllar içerisinde meydana gelen değişime bakıldığında, 2013 Ağustos'u ile 2014 yılı Ağustos ayı arasında geçen bir yıllık süreçte kadın istihdamındaki artış oranı yüzde 8,4 olarak belirlenirken, Kayseri'deki toplam kadın istihdamı miktarındaki değişim de şu şekilde gerçekleşti; 2013 yılı Ağustos ayında toplam 35 bin 882, 2014 yılı Ağustos'unda ise toplam 38 bin 914.

Türkiye genelinde toplam 12 ilde kadın istihdamının düştüğü görülürken, geri kalan illerde de artış yaşandığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE'YE YÜZDE 1,2'LİK KATKI

Verilen diğer araştırma bilgilerinde ise Kayseri, Türkiye'deki toplam kadın istihdamının artışına yüzde 1,2 'lik bir katkı sağlarken, genel olarak Türkiye istihdamındaki katkısı ise toplam 1,1 şeklinde gerçekleşti.

Türkiye'deki kadın istihdamına en büyük katkı ise yüzde 34,5 ile İstanbul oldu. İstanbul bu oran ile Türkiye'deki diğer illerin kat kat üzerinde çıktı. En az katkı ise yüzde 0 ile Ardahan, Şırnak, Bayburt, Siirt, Hakkari ve Bitlis'ten geldi.

TÜRKİYE'DEKİ KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 25

Türkiye'deki toplam istihdam içerisinde kadın istihdamın oranı ise yüzde 25,6 şeklinde oldu. Buna göre 2014 Ağustos itibariyle Türkiye'deki toplam kadın istihdam miktarı 3 milyon 384 bin 686 olarak belirlendi. Söz konusu yıllarda aradan geçen bir yıllık süre içerisinde ise kadın istihdamında artış yaşandığı bildirildi. Yaşanan artış ise yüzde 8,4 olarak kayıtlara geçti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ