Kadın Muhtar Adayı Sayısında Patlama!

31 Mart yerel seçimlerinde Kayseri'de kadın muhtar adayları sayısında büyük artış göze çarpıyor. Her mahallede birden fazla kadının muhtar adayı olduğu görülüyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Kadın Muhtar Adayı Sayısında Patlama!

Yerel seçimler öncesinde Kayseri’de kadın muhtar adayı enflasyonu yaşanıyor. Her mahallede neredeyse birden fazla kadının, muhtar adayı olarak seçim yarışına girdiği görülüyor.

31 Martta yapılacak yerel seçimlerde herkes belediye başkan adaylarına yoğunlaşırken, mahallelerde de bir başka seçim heyecanı yaşanıyor: Muhtarlık seçimi. Aday olabilmenin hiçbir şarta bağlı olmadığı muhtarlık yarışı için şimdiden binlerce kişi yarışa dahil oldu.

AK Parti iktidarının yaptığı değişikliklerden sonra özlük haklarında ciddi oranda iyileştirme yapılan muhtarlar, asgari ücrete kavuştu. Silah taşıma hakları olan ve bunun için harç ödemeyen muhtarların, Bağ-Kur primleri ise devlet tarafından ödeniyor.

Kadın Muhtar Adayı Sayısında Patlama!

Bu nedenle son yıllarda muhtarlık popüler hale gelirken, Kayseri’de dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Daha önce erkeklerin mesleği olarak görülen muhtarlık, son yıllarda kadınların da ilgi odağı haline geldi.

Kayseri’de 31 Mart seçimlerinden önce kadın muhtar adayı sayısında büyük patlama yaşandığı görülüyor. Ülke genelinde 300 bin kişinin muhtar olabilmek için yarıştığı tahmin edilirken, Kayseri’de ise bu rakam yüzü geçiyor.

Kadın Muhtar Adayı Sayısında Patlama!

Özlük hakları nedeniyle kadınlar için cazip hale gelen muhtarlık yarışı için, pek çok kadın afiş bastırıp seçilebilmek için çaba sarf ediyor. Bazı muhtar adaylarının projelerini de vatandaşlara anlatmak için seçmenleri ziyaret ettiği sosyal medya hesaplarından anlaşılıyor.

Geçtiğimim seçimde 10’a yakın kadın muhtar adayı seçimi kazanırken, 31 Aralık seçimlerinde bu rakamın birkaç kat daha artması bekleniyor. Kadın muhtar adaylarının seçmenle daha iyi iletişim kurması, seçimler için bir avantaj olarak görülüyor.