Kadınlar bu habere çok üzülecek – O ödemeler size kalacak!

İnternetten alışveriş yapan milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren özellikle kadınları mutsuz edecek bir haber geldi. 1 Ocak itibariyle o ödemeler size ait olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kadınlar bu habere çok üzülecek –  O ödemeler size kalacak!

Milyonlarca tüketici alışveriş için internet sitelerini tercih ediyor. Özellikle kadınları mutsuz edecek o karar 1 Ocak itibariyle geçerli olacak. Alınan kararla o ödemeler size ait olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kadınlar bu habere çok üzülecek –  O ödemeler size kalacak!

Milyonlarca tüketici alışveriş için AVM’lere gitmek yerine internetten sipariş vermeyi tercih ediyor. Özellikle kadınlar tüm kıyafet ve aksesuar alışverişini buradan temin ediyor. Beğenmediği ya da üzerine olmadığı taktirde iadesini gerçekleştiriyor. İade kapsamında kabul edilen ürünlerde ise kargo ücreti sipariş verilen şirkete ait oluyor.

Ancak 1 Ocak itibariyle bu uygulamada değişikliğe gidiliyor.  Değişikliğe göre, ürün iadelerinde ürün ayıplı mal olarak değerlendirilmedikçe kargo iade ücreti tüketiciler tarafından ödenecek.

Ayrıca kargoyu teslim almama durumunda cayma hakkını kullanacak tüketici de kargo iade ücretini kendi ödeyecek.

İnternet üzerinden alışverişin son yıllarda artmasıyla kargo şubelerindeki iade işlemlerinde yaşanan sorunların çözümü için ürünlerin iade sürecinde değişiklik yapıldı. İnternetten alınan ürünlerin iadesinin, tüketiciler tarafından karşılanacağı düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlayacak.

Ticaret Bakanlığı’nın ‘Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kararı ile tüketici satın aldığı ürüne ilişkin, teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanabilecek.