Kahve yanı kurabiyesi – Bademli kurabiye – Az malzemeli

Kahve keyfini tamamlayacak nefis bir atıştırmalık arıyorsanız, işte size az malzemeli ve pratik bir bademli kurabiye tarifi… Bademli kurabiyenin sıra dışı lezzeti, evde kolayca hazırlanabilir malzemelerle misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. İşte tarifin detayları…

Kahve yanı kurabiyesi – Bademli kurabiye – Az malzemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Az malzemeli bademli kurabiye tarifi, kahve yanında, çay saatlerinize ve özel günlerinize renk katacak. Kahve eşliğinde, hafif tereyağlı dokusu ve içindeki çekilmiş badem lezzetiyle öne çıkan bu tarif, sofralarınıza şıklık ve lezzet katmaya hazır. Şık bir servis tabağında, yanında bir fincan kahve veya çayla sunum yapabilir, misafirlerinizi enfes bir lezzet şölenine davet edebilirsiniz. İşte, bu nefis kurabiyenin püf noktaları ve tarifi…

Malzemeler
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş badem
Yaklaşık 3,5 - 4 su bardağı kadar un
Üzeri için: badem içi ve pudra şekeri 

Yapılışı: Pudra şekeri ile tereyağını mutfak robotunda krem haline gelene dek çırpın. Sıvıyağı ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, karbonatı ve şekerli vanilini harmanlayın. Kuru karışım ile sıvı karışımı birleştirin. İyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurdan dondurma kaşığı yardımı ile çıkartıp yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine badem içi serpin. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarın, tel bir süzgeç yardımı ile kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.