Kahve Yanı Kurabiyesi - Bisküvi Kremalı Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Bisküvi Kremalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Kurabiyesi - Bisküvi Kremalı Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Bisküvi Kremalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. 

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

200 gr margarin (oda ısısında olacak)

Yarım su bardağı Pudra şekeri

¾ (çeyrek) su bardağı (kek unu)

¾ (çeyrek) su bardağı Mısır nişastası

1 su bardağı + 1 yemek kaşığı normal un

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı;

Mikser ile oda sıcaklığında beklemiş margarin ve pudra şekerini beyaz renk oluşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra normal un, kek unu ve mısır nişastasını ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
⁠Bir hamur sıkma torbasına 897 nolu ucu takıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye fotoğraftaki gibi sıkıyoruz. Eğer sıktığınız kurabiyelerin şekli eğik ya da bozuk olursa, sıkma torbasına geri atıp tekrar sıkabilirsiniz (Eğer kakaolu kurabiye yapmak isterseniz, 2 yemek kaşığı unu eksiltip yerine bir yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz). ⁠

Kahve Yanı Kurabiyesi - Bisküvi Kremalı Kurabiye - Az Malzemeli

Sonrasında 150 derecelik fırında rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerin içerisine, kakaolu veya vanilyalı; arasında bisküvi kreması ya da fındık kreması, marmelat ya da fıstık kreması damak zevkinize hangisi uygunsa ekleyebilirsiniz. Hepsi tamamen sizin zevkinize kalmış, her haliyle lezzeti ön planda olan harika bir kurabiye yapacaksınız. Afiyet olsun…

Not: Sıkma torbanız ve ucu yok ise bisküvi boyutunda hamuru açarak çatalla şekil verebilirsiniz.