Kahve Yanı Kurabiyesi - Çatal Kurabiyesi - Az Malzemeli
Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çatal Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çatal Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.
Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
Yarım su bardağından 1 parmak fazla nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için;
1 paket beyaz çikolata
1 çay bardağı kadar Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
Öncelikle yumurta, şeker ve vanilyayı çırpalım. Ardından nişasta ilave edilip çırpmaya devam edelim. Sonrasında portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağı ekleyip, tekrar çırpalım. Kakaoyu ekleyip, karıştıralım. Un ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyip, yoğurarak hamuru toparlayalım. Hamurun kıvamını temiz elle kontrol edelim, yoğurduğunuz elle kontrol ederseniz hala yapışkan görünebilir.
Daha fazla un eklemeyin yoksa sert olur. Hamurdan şeritler yaparak, çatalla iz verip, bıçakla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda pişirelim. Çok kızarmasın, altı üstü pembeleşene kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Soğuyan kurabiyeleri eritilmiş çikolataya ve hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Sadece üzerine pudra şekeri serpseniz bile çok lezzetli olacaktır. Afiyet olsun…