Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. 

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

2 su bardağı un

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı vanilya

Süslemek için;

100 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı;

Bir kapta, yağı, şekeri ve çırptığımız yumurtayı elimizle karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 1 saat buzdolabında bekletelim. Hamuru bisküvi şeklinde 2 mm kalınlığında açalım ve kare kare keselim.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Kurabiye - Az Malzemeli

Üzerine bir aparat veya bıçağın tersiyle çizikler atalım ve kendi üzerlerinde yuvarlayalım.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Kurabiye - Az Malzemeli

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirelim. Kurabiyeler soğuduktan sonra her bir kurabiyenin bir ucunu eritilmiş çikolataya batırarak kaplayalım. Afiyet olsun…