Kahve Yanı Kurabiyesi – Dolgulu Bisküvi – Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanacak kahve yanı kurabiyesi tarifi, dolgulu bisküvi tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmeye aday! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Kurabiyesi – Dolgulu Bisküvi – Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanacak kahve yanı kurabiyesi tarifi, dolgulu bisküvi tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmeye aday! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. 

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

250 gram tereyağı veya margarin

1/2 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı buğday nişastası

1 paket vanilya

3 su bardağı un

1 yemek kaşığı kakao

Fındık ezmesi (dilediğiniz ürünü dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında bekleyen tereyağı ve pudra şekerini hafif ve kremsi kıvama gelene kadar çırpın.
Vanilya ve buğday nişastasını karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin. Hamuru 2 parçaya bölün parçanın birine kakao ekleyin. Her parçayı yaklaşık kare olacak şekilde açın. Hamur boyunca derin girintiler oluşturarak, hamurun üstünden bir çatal geçirin.

Kahve Yanı Kurabiyesi – Dolgulu Bisküvi – Az Malzemeli

Kare bir kesici kullanın ve şekilleri kesin. Yağlı kâğıt ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 160 derece de 15 dakika da kenarları biraz kızarmaya başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine fındık ezmesi sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatıp servis yapalım.

Püf Noktaları;

Kare kesiciniz yoksa kurabiyeleri ölçmek ve kesmek için bir cetvel kullanabilirsiniz.
Lütfen unun hepsini birden eklemeyin, hamurun doğru kıvama gelmesi için azar azar eklemeniz gerekir. Unun tamamını eklerseniz ve hamur ufalanırsa, düzeltmesi zor olacaktır.