Kahve yanı kurabiyesi - Fındıklı, çikolatalı kurabiye – Az malzemeli tarifler

Harika bir tarif önerisiyle geldik:Fındıklı ve çikolatalı kurabiye. Bu enfes kurabiye, az malzeme ile hazırlanmasıyla birlikte mutfaklarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Hem kahve yanında hem de çay saatlerinde tüketebileceğiniz bu kurabiyeyi hazırlamak ise oldukça basit. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve yanı kurabiyesi - Fındıklı, çikolatalı kurabiye – Az malzemeli tarifler

Pasta maliyetlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar az malzemeli tariflere yönelmeye devam ediyor. Son günlerin yeni gözdesi ise yapımı oldukça kolay olan ‘Fındıklı, çikolatalı kurabiye' oldu.

Fındık ve çikolata severlere muhteşem bir tarifle geldik. Ağızınızda dağılan bu kurabiye mutfaklarınızın yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Kahve saatlerine ve çay saatlerine lezzet katmaya hazırlanan bu kurabiyeyi yapmak oldukça kolay. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

100 gram margarin 
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya

Üzeri için

100 gram sütlü çikolata

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında beklemiş margarin, pudra şekeri, yumurta sarısı, ince çekilmiş fındık ve vanilyayı geniş bir kaba alalım. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerini kapatıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinizde silindir şekli verin. Kurabiyedeki şekil aparat kullanılarak verildi fakat sizler bıçakla da bu deseni verebilirsiniz.

Kahve yanı kurabiyesi - Fındıklı, çikolatalı kurabiye – Az malzemeli tarifler

Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 160 derece fırında renk alana kadar pişirelim.

 Kurabiyeler soğuduktan sonra uçlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve isteğe göre süsleyin. Afiyet olsun!

Not: Fırından çıkardığınızda kurabiyeler yumuşak olabilir, soğudukça sertleşeceklerdir.