Kahve Yanı Kurabiyesi - Lokmalık dolgulu kurabiye
Evde keyifli bir kahve molası için ideal bir lezzet arıyorsanız, işte size az malzemeli ve pratik bir kurabiye tarifi! Sadece birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu nefis Lokmalık dolgu kurabiyenin tarifinin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Evde keyifli bir kahve molası için ideal bir lezzet arıyorsanız, işte size az malzemeli ve pratik bir kurabiye tarifi! Sadece birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu Lokmalık dolgulu kurabiyeler, kahve saatlerinizi daha da özel kılacak. Hem lezzetli hem de kolay yapılışıyla, kahve yanı kurabiyesi tarifi ev hanımlarının favorisi olmaya aday. Denemeye ne dersiniz? Tarifin detayları şöyle;
Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
50 gram tereyağı+50 gram margarin
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
Dolgusu için:
300 gram doğranmış incir
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı
İlk olarak dolguyu hazırlayarak başlıyoruz. Kuru incir, kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi ve doğranmış elmayı mutfak robotunda karıştıralım. Üzerine şeker, tarçın ve cevizi ekleyerek robotta tekrar çekelim. Kurabiyemizin dolgusu böylelikle hazır olacak.
Hamurunun hazırlığında da tüm malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru parçalara ayırıp her birini silindir şekle getirerek üzerine hafifçe basarak düzleştirelim. Bal kaşığı veya çatalla şerit şekli verelim. Şekil verdiğimiz hamurun iç kısmına dolguyu yerleştirip şekildeki gibi kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!
Püf noktaları: Hamuru buzdolabında dinlendirmek kurabiyelerin daha gevrek olmasını sağlıyor.
Dolgu karışımını robotta hafif iri olacak şekilde çekelim. Böylelikle lezzeti artacaktır.