Kahve yanı kurabiyesi – Süslü kurabiye – Az malzemeli tarifler
Harika bir tarif önerisiyle geldik: Süslü kurabiye. Bu enfes kurabiye, az malzeme ile hazırlanmasıyla birlikte mutfaklarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Hem kahve yanında hem de çay saatlerinde tüketebileceğiniz bu kurabiyeyi hazırlamak ise oldukça basit. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Pasta maliyetlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar az malzemeli tariflere yönelmeye devam ediyor. Son günlerin yeni gözdesi ise yapımı oldukça kolay olan ‘Süslü kurabiye' oldu.
Fındık, fıstık ve çikolata severlere muhteşem bir tarifle geldik. Ağızınızda dağılan bu kurabiye mutfaklarınızın yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Kahve saatlerine ve çay saatlerine lezzet katmaya hazırlanan bu kurabiyeyi yapmak oldukça kolay. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Üzeri için
1 paket bitter çikolata
4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
5 yemek kaşığı kırık badem
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve hafif elips şekli vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim. Tepsiye dizdiğimiz kurabiye hamurlarının üzerine çatalla izler yapalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri soğuması için kenara alalım ve çikolatayı hazırlamaya başlayalım.
Benmari usulü çikolatayı eritelim. Biz bitter çikolata tercih ettik fakat sütlü çikolatayla da iki çeşit çikolatayı karıştırarak da tüketebilirsiniz. Erittiğimiz çikolata donmadan kurabiyelerinin bir kısmını çikolataya ardından Antep fıstığı ya da bademe batırın. Burada süslemeler tamamen tercihe göre ayarlanabilir. Afiyet olsun…