Kahve yanı tarifleri – Elmalı ıslak kurabiye
Kahve yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş bir kurabiye tarifi ile geldik: Elmalı ıslak kurabiye. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarife herkes bayılacak. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve sunumları son günlerde oldukça rövanşta. Misafirlerine şık sunum yapmak isteyen vatandaşlar kahve yanı tariflerini araştırıyor. Elmalı ıslak kurabiye ise hem tadı hem de sunumuyla vazgeçilmez tarifiniz olmaya aday olacak.
Dolapta kalmış elmaları değerlendirebileceğiniz bu muhteşem tarifi hazırlaması oldukça kolay. Ortalama bir yarım saatte kurabiyeleriniz hazır hale geliyor. Kış mevsiminin önde gelen meyvesi elmayı taze taze pişirmek ise kurabiyenize daha da lezzet katacak. İşte tarifin detayları
Malzemeler;
Hamuru için;
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya ve kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harcı için;
4 adet orta boy elma
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz kırığı
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Üzeri için;
1 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle kurabiyenin iç harcını hazırlamakla başlıyoruz. İç harcı için elmaları rendeleyelim ve uygun bir tavaya alalım. Üzerine şeker ekleyelim ve elmalar suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirelim. Suyunu çeken elmaların üzerine dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyerek güzelce karıştıralım. Hazırlanan harcı soğuması için kenara alalım.
Şerbeti için hazırlıklara başlayalım. Uygun bir tencereye 1 çay bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyelim. Şekerlerin erimesi için güzelce karıştırarak kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbete 4-5 damla limon suyunu ekleyerek 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığında bekleyen margarini alalım. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım. Son olarak unu da kademeli bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle yuvarlayarak üzerine bastırın. Hamurun ortasına hazırladığımız harçtan yerleştirelim, hamuru kapatalım ve tekrar güzelce yuvarlayalım. Hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıtılan 180 derece fırında alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıyan şerbete batırarak alalım. Daha sonra kurabiyelerin tüm yüzeyini Hindistan cevizine bulayalım. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!